O reparát se pokusíme v Hranicích

Poslední letošní kolo čeká na naše Lovce, kteří se po neúspěšném úterním zápase s Plzní pokusí o bodový zisk na půdě neméně silného týmu Hranic. Tam se představí v sobotu odpoledne a pozvánku na utkání si můžete přečíst v článku.

16.kolo TPE: TJ Cement Hranice – HK .A.S.A. Město Lovosice
sobota 14. 12., 16:00

Teprve včera naši hráči nastoupili proti favoritovi soutěže Plzni, aby se za tři dny znovu postavili jednomu z nejsilnějších extraligových celků. V posledním letošním kole, které završí doposavad úspěšné vystoupení našich Lovců v soutěži, zajíždíme do Hranic.

Hranice - Lovosice

Výsledky našeho sobotního soupeře nepříznivě ovlivnila zranění dvou jejich spojek, když se na konci listopadu v utkání v Zubří zranili hned dva její hráči – Konšel a především levoruký reprezentant Stržínek. Pro Hranice to byla taková ztráta, že následovala čtyřzápasová série bez bodu (Hranice do té doby prohrály pouze jedinkrát a to na naší palubovce). I přes tuto nepříznivou bilanci ale Hranice v současné tabulce okupují čtvrtou příčku se ziskem osmnácti bodů, přičemž Jičín je v tabulce třetí jen o skóre.

Lovosice tak v sobotu pojedou na půdu celku, který má možná nejlepší složení ze všech současných extraligových celků. V loňské sezóně Hranice zvítězily v Českém poháru a v extralize si vybojovaly historický úspěch v podobě druhé příčky. A letos míří ještě výše, o čemž svědčí i jména jejich posil,  které doplnily již tak hodně nabytý kádr trenéra Libora Hrabala.

Začít můžeme na postu brankáře, na který žádná další posila není potřeba, neboť se zde prezentuje nestárnoucí Josef Kučerka. Ten je nepřehlédnutelný na svém postu a je jedním ze základních stavebních kamenů hry Hranic. K jeho výkonu pomáhá i velmi dobrá obranná práce jeho spoluhráčů. V útoku dominují hře soupeře spojky, ale nejlepším střelcem v dosavadním průběhu je křídlo Tomáš Galus (78 branek). Doplním, že pouze o tři góly méně má náš nejlepší střelec Josef Jonáš.

Po uzdravení Stržínka se pozornost našich obránců bude určitě soustředit především na tohoto hráče, ale vedle něj disponují Hranice ostrostřelci jako je Marek Tůma, Miroslav Rachač, z Dukly, jejímž ale není odchovancem, přicházející Matěj Konšel a bývalý český reprezentant vracející se po dlouhém zahraničním angažmá Jaroslav Zemánek.

Také křídla jsou ozdobou našeho sobotního protivníka, vedle Tomáše Galuse nesmíme zapomenout  rozhodně na Zdeňka Čadru. Na pivotu pak k největším oporám patří Jakub Šíra.

Z výše uvedeného výčtu je vidět, že soupeř disponuje velikou herní silou a je druhým nejlépe střílejícím týmem. Tím prvním jsou naši Lovci, takže podle papírových předpokladů by v Hranicím měly být v sobotu k vidění brankové hody.

A jak vidí našeho sobotního soupeře trenér Vladimír Šuma? „Čeká nás jeden z nejlepších týmů současné extraligy. Je prošpikovaný velmi kvalitními hráči a posílen o dvě střílející spojky. Navíc mají v bráně pro mne nejlepšího brankáře v lize Pepu Kučerku. Je to velice zkušený tým, šedesát minut drží stejné tempo a svou výbornou taktickou hrou nutí soupeře k chybám. To je jedna z jejich nejsilnějších stránek. V posledních kolech již nastupuje po zranění Stržínek, který patří k obávaným střelcům Hranic. Ve srovnání s námi tak mají menší marodku, ale my chceme navázat na dobrý výkon z prvního poločasu proti Plzni a v Hranicích bodovat, “ přeje si trenér Lovosic.

Naši hráči vyrážejí do Hranic v sobotu dopoledne vlakem Českých drah. Utkání začíná v Hranicích v sobotu 14. prosince od 16hodin a sledovat jej budete moci opět prostřednictvím textového zpravodajství na onlajny.com nebo klubové kamery na www.tvcom.cz .

Kategorie: tým "A"