O první místo se hraje v Lovosicích, nepropásněte zápas podzimu!

Poslední týdny extraliga nenápadně ale jistě směřovala k tomuto duelu. Již za tři dny se v Lovosicích před zraky celé republiky odehraje prestižní duel dvou aktuálně nejlepších celků nejvyšší soutěže. Naši Lovci v něm přivítají Plzeň a pozvánku na zápas najdete v článku.

 14. kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
úterý 10. 12. od 18hodin
Lovosice - Plzeň 10.12.2013

Výsledky obou týmů tomu chtěly, abychom v úterý v Lovosicích viděli přímý souboj o extraligové prvenství po podzimní části. Zatímco náš tým má za sebou šestizápasovou sérii s plným bodovým ziskem a díky výborným výsledkům z předchozích kol mu patří první příčka, Plzeň se může pyšnit úctyhodnou bilancí hned deseti zápasů bez ztráty bodu! Naposledy Plzeň prohrála na konci září a to ve čtvrtém kole v Hranicích. Těm v posledním svém zápase porážku oplatila a se ztrátou jediného bodu na náš celek je na druhé příčce extraligy.

Plzeň v loňském ročníku extraligy obsadila konečné šesté místo a především lednový odchod jejího rozehrávače Romana Bečváře její hru na dlouhou dobu poznamenal. Tým se nemohl vyrovnat se ztrátou klíčového hráče a dlouho jej nedokázal adekvátně nahradit. V sezoně 2013/14 ovšem  západočeši pomýšlejí výš a tím nejlepším důkazem je jejich současné postavení v extralize. Medailové ambice pomáhají posílit akvizice v podobě Milana Škvařila, který se vrací z působení v bundesligovém Balingenu, Jakuba Škvařila, který odešel za svým bratrem z našeho celku a Martina Kavky, který přestoupil do Plzně z Přerova.

Nejlepším střelcem Plzně v dosavadním průběhu soutěže je již zmiňovaný Milan Škvařil, kterému zdatně sekundují dva Petrové – Linhart a Vinkelhöfer. Právě od těchto hráčů se dá čekat největší nebezpečí pro naši branku, pozor si musíme dávat také na posilu z Přerova Kavku a samozřejmě již zmiňovaného brankáře Motlíka. Na pivotu velmi dobře pracuje duo PetrovskýŠindelář. Stejně jako náš tým, i Plzeň musela začátek sezóny překlenout v jiné než domovské hale, ale oba celky se s tím vypořádaly na výbornou.

A co od sobotního utkání očekává náš trenér Vladimír Šuma? „Plzeň je jeden z nejsilnějších týmů současné soutěže. Je to velice dobře složený tým, který má každý post zdvojený kvalitními hráči a za nimi chytá jeden z nejlepších brankářů v soutěži. My nejsme zdravotně zcela fit, ohrožen je start Milana Berky, který má zánět průdušek, hrát určitě nebude Jirka Motl. Do sestavy se naopak vrátil Pavel Chroustovský, který nastoupil již proti Kopřivnici. Už několikrát jsme se ale přesvědčili, že každý hráč je nahraditelný. Věřím, že nás přijdou opět povzbudit naši diváci, neboť si to tým nejen díky dosavadním výsledkům zaslouží,“ věří trenér našeho týmu.

TrikoJak jsme vás již informovali, pro každého platícího diváka je připraven dárek v podobě oficiálního černého trička Lovců. K dispozici jsou ve všech velikostech od velikosti 128 po XXXL. Upozorňujeme, že triček je omezené množství a i s ohledem na divácký zájem žádáme všechny diváky o včasný příchod do sportovní haly.

Tričko, které dostane každý platící divák na utkání proti Plzni.

Kategorie: tým "A"