Na severu Moravy se starším dorostencům nedařilo

V desátém kole první ligy staršího dorostu zajížděli naši házenkáři na sever Moravy. Zde se utkali s celkem Karviné. Velmi dobře rozehrané utkáníse jim bohužel nepodařilo dotáhnout do vítězného konce. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

10.kolo 1.ligy st.dorostu:

HCB Karviná – HK .A.S.A. Město Lovosice
28:25 (13:15)

Zatímco náš tým zvládl velmi dobře první poločase, druhá půle pak vyšla mnohem lépe našemu soupeři. Ten tak za výhru 28:25 bere oba body.

Začátek zápasu byl vyrovnaný a to do stavu 4:4. Poté se nám podařilo soupeři odskočit a ve čtvrtině utkání jsme vedli 6:9. I další průběh první půle vyzníval v náš prospěch, nejprve jsme získali vedení 8:12, později dokonce o pět branek 10:15 (28.minuta). Nevyvedl se nám ale závěr prvního dějství, kdy Karviná třemi brankami v řadě snížila na poločasových 13:15.

Ve 39.minutě druhé půle se pak domácím podařilo srovnat skóre utkání na 18:18. Ještě jednou jsme se vzápětí dokázali dostat do vedení, ale to bylo z naší strany v zápase bohužel naposledy. Soupeř opět tříbrankovou šňůrou z 18:19 na 21:19 překlopil vedení na svoji stranu a to si udržel až do samého konce. Několikrát se nám sice podařilo srovnat, naposledy v 56. minutě na 25:25. Opět nám ale nevyšla koncovka poločasu, kdy Karviná třikrát v řadě skórovala a rozhodla tak o konečném skóre 28:25.

Soupeř se na nás bodově dosáhl a oba týmy mají na svém kontě osm bodů (Lovosice sedmá příčka, Karviná o skóre osmá). V dalším kole přivítáme v domácím prostředí tým Frýdku-Místku v neděli 8. prosince od 14hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „první poločas jsme zvládli docela dobře, dobře jsme bránili a výborně chytal brankař Hrdlička. V útoku nám to chvíli trvalo, nicméně i tam jsme se po pár hluchých minutách dostávali do šancí a ty jsme proměnovali. Ve druhé půli jsme polevili jak v obraně tak i v postupném útoku. Karviná toho plně využila a v závěru strhla vedení na svou stranu.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička – Paleček 1, Baičev 1, Mareš 2, Černý 2, Dojčinovič, Konárik 2, Barth 9/1, Hrdlička 1, Čech 2, Strnad 1, Timko, Machač 4, Seyfryd

7m hody: 3/3 – 1/1
vyloučení: 5 – 2
rozhodčí: Petruška, Horsák
diváků: 84