Mladší žáci vítězem velkého turnaje v Liberci

Poslední vystoupení lovosických mladších žáků v roce 2013 proběhlo v sobotu 21. prosince na velkém zimním turnaji v areálu TipsportArény v Liberci. Mladí házenkáři Lovosic tak uzavřeli velmi úspěšný podzim. Na posledním mistrovském turnaji Ústecké ligy začátkem prosince potvrdili své jednoznačné prvenství v kraji a z maratonu turnajů obsazených vesměs podzimními vítězi krajských lig poznali v 23 utkáních hořkost porážky jen od Zubří a Nového Veselí.

I Liberecký vánoční turnaj sliboval těžká utkání, neboť mezi 12 družstvy byli čtyři podzimní vítězové krajských lig (Lovosice, Liberec, Úvaly, Jičín). Lovosičtí byli právem pokládáni za favority, i když zranění a nemoci znamenaly absenci čtyř hráčů A-družstva. Utkání ve skupině byla celkem snadnou záležitostí a umožnila tak zapojit do hry všechny hráče. Jedinou výjimkou byl boj s domácím družstvem A, který skončil remizou. A tak druhé místo v šestičlenné skupině A na skóre o jednu branku za Libercem bylo trochu zklamáním, ale znamenalo jednoznačný postup do finálové šestice. Spolu s námi si finále vybojovali i žáci Jablonce. Ze skupiny B postoupili podle očekávání Úvaly, Jičín a trochu překvapivě i Liberec B.

Finálová skupina ale již proběhla v režii mladších žáků Lovosic. Jednoznačné vítězství nad Úvaly a vzápětí i nad Jičínem znamenalo poté, co Liberec ztratil body s Jičínem, téměř jisté vítězství v turnaji. Liberečtí fanoušci celé utkání Lovosic s Libercem B doufali, že seberou Lovosickým body, ale Lovosičtí i přes nasazení všech hráčů v utkání zvítězili. V celkovém hodnocení ztratili tedy pouze bod za remizu s Libercem A (ve finále se počítaly výsledky utkání ze skupiny). Hráno ve skupinách 1×15 min, ve finále 2×10 min.

Družstvo mladších žáků Lovosic předvádělo kolektivní výkon postavený na důrazné obraně a solidních výkonech obou brankářů. Líbila se pestrá hra v útoku. Do listiny střelců se zapsali prakticky všichni. Střelecky se dařilo Durčekovi, Svobodovi a Dojčinovičovi, výborný výkon odvedl Šmíd. Některé akce Malého a Kafky byly ukázkou přehledu ve hře. Rozhodně nikdo z družstva nezklamal.

Výsledky Lovosic – skupina A:

HK Lovosice – Lokomotiva Vršovice    11 : 4
HK Lovosice – Jiskra Třeboň               12 : 5
HK Lovosice – ELP Jablonec n.N          9 : 3
HK Lovosice – Liberec Handball „A“      9 : 9
HK Lovosice – HC Wendy Mělník „B“  15 : 1

Výsledky Lovosic – finále:

HK Lovosice  – Sokol Úvaly                12 : 7
HK Lovosice  – HBC Jičín                   10 : 6
HK Lovosice – Liberec Handball „B“   11 : 9

Tabulka finále:       

1. HK Lovosice              4   1   0      51:34     +17       9
2.
Liberec Handball „A“    3   1   1      55:33     +22       7
3. Sokol Úvaly                  3   0   2      39:39         0       6
4. HBC Jičín                     3   0   2      31:28     +  3       6
5.
Liberec Handball „B“    1   0   4      39:55     – 16       2
6.
ELP Jablonec n.N        0   0   5      25:51     – 26       0                                            

Sestava Lovosic:

Jelínek, Kouba  – Durček, Dojčinovič, Svoboda, Malý, Šmíd, Kafka, Vosický, Benda, Limberk