Mladší žáci opět na výbornou

Družstvo mladších žáků se v neděli 1. prosince zúčastnilo silně obsazeného turnaje ve Strakonicích. V hale HBC se Lovosice utkali s vedoucími týmy krajských lig a vedly si znamenitě. Podrobnosti k turnaji čtěte v článku.

Družstvo mladších žáků se 1. prosince 2013 zúčastnilo silně obsazeného turnaje ve Strakonicích. V hale HBC se Lovosice utkali s vedoucími týmy krajských lig – středočeské (Úvaly), západočeské (Talent) a jihočeské (Strakonice) doplněný o silné družstvo Šťáhlav a Budějovic. Ze všech velmi vyrovnaných utkání si domů odvezli diplom za první místo Lovosice před domácím HCB a Sokolem Úvaly. Ačkoliv Budějovičtí nezískali ani bod, byli důstojným soupeřem, selhali prakticky jen v posledním utkání turnaje s Lovosicemi. Hráno 1×24 minut.

Výsledky:

HK Lovosice  – Sokol Úvaly13 : 10
Lovosičtí nezačali dobře (3.min 1:3). Až do poloviny zápasu se družstva přetahovala o skóre (15.min 8:7). Pak se ale začala prosazovat zkušenost (a asi i lepší kondice) Lovosic. Lovosičtí bohužel předváděli profesorský výkon, kterému chyběla rychlost, ale na vítězství to stačilo.  Na vítězství podíleli všichni hráči.

HK Lovosice  – Sokol Šťáhlavy 15 : 12
Lovosičtí opět promeškali úvod utkání (6.min 1:4, 8.min 2:5)  a tak až do poloviny utkání doháněli, byť malý, náskok Štáhlav. Druhá polovina utkání už byla jednoznačná, zahráli si všichni Nadšeně hrající Šťáhlavští však byli celé utkání na dostřel, zejména díky nedůrazné obraně Lovosic.

HK Lovosice  – HBC Strakonice 10 :  9
Smršť lovosických překvapila domácí (3. min 3:0). Neproměněné šance a kupení technických chyb dostalo domácí na koně (8.min 3:4) a tak se skóre pohybovalo nejvýše o gól. V dramatickém závěru měli Lovosičtí více sil.

HK Lovosice – Talent Plzeň 14  :  8
Plzeňští v neúplné sestavě nedokázali vzdorovat úvodnímu tlaku (5.min 4:0). Lovosice měli utkání plně pod kontrolou, i když se soupeři podařilo v 19.min přiblížit na rozdíl jediné branky.

HK Lovosice – Loko Č.Budějovice 23 : 11
Proti nejslabšímu soupeři si zahráli všichni. Budějovičtí proti rychlé hře Lovosic nenašli zbraň, nicméně lovosická málo důrazná obrana jim umožňoval držet přijatelné skóre

Tabulka turnaje:                                            MLZ Strakonice

Lovosičtí převyšovali soupeře vyrovnanějším kádrem, který vydržel zatížení po celý turnaj. V úvodních utkáních přes vítězství působila hra družstva křečovitě, přechod do útoku byl pomalý, doprovázený spoustou technických chyb. V obraně nám dělali starosti vynikající jedinci soupeřů, chyběl vůči nim větší důraz. Pozitivním jevem je vůle, kterou i nepříznivě vyvíjející se skóre dokázalo družstvo vývoj utkání zlomit.

Střelecky se prosadil Durček, po zranění Dojčinovič a v některých utkáních i Prášil. Líbil se Svobodův tah na branku a Staňkův důraz v obraně. V brance odvedl výborný výkon Jelínek a Koubův brankářský křest dopadl také velmi dobře. I ostatní odvedl solidní výkon, vždyť jinak bychom neodvezli pohár pro vítěze

Sestava Lovosic

Jelínek, Tůma – Durček, Kovář, Dojčinovič, Svoboda, Prášil, Malý, Staněk, Kafka, Šmíd, Šuma, Burgr,