Mladší dorostenci se v Chemiku loučili porážkou

Posledním kolem zakončili mladší dorostenci podzimní část první ligy. Bohužel se jim v domácím prostředí nepodařilo rozloučit se výhrou, když podlehli o tři branky soupeři z Frýdku-Místku. Podrobnosti k duelu čtěte v článku.

11.kolo 1.ligy ml.d.:

HK .A.S.A. Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
35:38 (18:19)

V neděli 8. prosince 2013 jsme v závěrečném podzimním kole 1. ligy mladších dorostenců sehráli poslední letošní domácí zápas ve sportovní hale Chemik, tentokrát proti hostům z Frýdku-Místku.

Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané a ani jednomu ze soupeřů se nedařilo výrazněji bodově odpoutat. Závěrečná desetiminutovka prvního poločasu vyzněla nejprve lépe pro hosty, kdy nám v 26. minutě odskočili na 13:17. Následně předvedlo povedenější úsek hry naše družstvo a do poločasu jsme dokázali zkorigovat na 18:19.

Druhý poločas jsme začali dobře a postupně se nám dařilo převážit vedení na naši stranu na stav 30:26. Náskok se nám ale bohužel nepodařilo udržet. Následovala hitparáda našich neproměněných šancí, technických chyb a také obrana nefungovala podle našich představ. Soupeř dokázal v rozhodujícím okamžiku utkání opět vyrovnat na 30:30. Na další obrat ve skóre ve prospěch hostů jsme zareagovat již nedokázali a v posledním utkání podzimu jsme tak nakonec o tři branky prohráli v poměru 35:38.

Po jedenácti kolech tak patří našemu týmu třetí příčka se ziskem patnácti bodů. Stejně bodů má po dnešním utkání i náš soupeř z Frýdku-Místku, o bod méně pak pražská Dukla. Tímto kolem byla ukončena podzimní část, další zápasy se odehrají až v únoru příštího roku. V tom prvním zajíždíme 16. února do Brna, první domácí střetnutí v roce 2014 odehrajeme až 2. března proti Ostravě.

Sestava a branky Lovosic: Zmatlík – Poráč 1, Gebhart, Provinský 9/2, Baičev, Karlovec 2, Dojčinovič, Konárik 14, Mareš 3, Čech 3, Seyfryd 2, Čepelák 1, Lichtenberg

7m hody: 2/2 – 3/2
vyloučení: 0 – 2
rozhodčí: Fogl, Lízl
diváků: 60