Minižáci excelovali na turnaji ve Strakonicích

Naši nejmenší Lovci se v sobotu vydali porovnat svoji výkonnost na Jih Čech, když se na turnaji ve Strakonicích potkali s dalšími čtyřmi soupeři. V turnaji prokázali velmi dobrou formu a přivezli z něj první místo. Podrobnosti najdete v článku.

Turnaj mini Strakonice 14.12.2013

Mini Strakonice

V posledním turnaji v miniházené 6+1 v roce 2013 sehráli minižáci Lovosic ve Strakonicích suverénní představení. Turnaj vyhráli bez ztráty bodu většinou výraznými vítězstvími. Pouze s domácími chlapci ze Strakonice měli trochu starostí o vítězství, i když po celý zápas vedli. Byl to první zápas po příjezdu. V dalších už o velké převaze lovosických kluků nebylo chyb. Zdaleka nejlepší brankář turnaje byl náš Lukáš Lukáč, který obdržel 23 branek, z toho jich bylo 50% ze sedmimetrových hodů po špatném bránění  našich hráčů většinou v brankovišti.

Lovosičtí hráči převyšovali všechny soupeře pohybem, rychlostí i míčovou technikou. Začíná se snad projevovat  všestrannost v tréninkovém procesu. Nutno podotknout, že trenéři Lovosic byli spokojeni více s výsledkem než s předvedenou hrou družstva. Účastí na tomto turnaji jsme chtěli porovnat naší výkonnost s družstvy z jiných oblastí. Další porovnání si budeme moci udělat na turnaji v Lovosicích 11.ledna 2014, kterého by se měly zúčastnit nejlepší celky z posledního turnaje Mega mini Liberec.(Dukla, Liberec, Lovosice, Jičín, Strakonice a Most).

V lovosickém týmu vynikl kromě brankaře Lukáše Lukáče také Michal Bednařík, který příkladně bojoval jak v útoku tak v obraně. Další oporou družstva byl Tomáš Lopata, který však  byl lepší v útoku než v obraně. Karel Kryšpín a Matěj Štolba zaslouží pochvalu za bojovnost, občas však by to chtělo více odvahy se prosadit. Šimon Heller  se snažil, avšak   po nemoci zatím  nemá loňskou formu. Na křídlech se velmi dobře uplatnili nejmladší členové týmu Tadeáš Pokorný a Jan Hron, především při rychlých útocích. Adam Turke sice vstřelil několik branek, avšak zatím neumí využít naplno svou fyzickou převahu a musí zlepšit pohyb na hřišti. Václav Toman  sehrál dosud minimum takovýchto zápasů, pochvalu zaslouží za velkou snahu a ukázal předpoklady po získání více zkušeností  a zlepšení fyzické kondice dobře se uplatnit jako další levoruká spojka.  Na zkušené byl Daniel Stevens, který zatím s námi trénuje od podzimu a má předpoklady se stát velmi brzy výborným střelcem.

Výsledky Lovosic:

Lovosice : Strakonice chlapci  14:12
Lovosice : Úvaly  19: 0
Lovosice : Strakonice dívky  18: 7
Lovosice : Zruč n.Sázavou  32:  4

Celkové score  73:23

Pořadí turnaje : 

1. HKM  Lovosice              8 b
2. HBC Strakonice chl.        4 b
3. HBC Strakonice dív.        4 b
4. Jiskra Zruč n.Sázavou    2 b
5. Sokol Úvaly                     2 b.

Mini Strakonice  1

Zpracoval: Jan Šváb