Generálka na Plzeň Lovcům vyšla

Ani patnácté kolo nepřineslo překvapení na účet našich házenkářů, kteří si připsali šestou výhru v řadě a i nadále drží první příčku extraligové tabulky. Přímý souboj o ni uvidí hala Chemik již v úterý, do té doby si přečtěte hodnocení utkání s Kopřivnicí, které přinášíme v článku.

15.kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – KH Kopřivnice
32:24 (16:11)

Poslední „přípravné“ střetnutí před šlágrem podzimní části extraligy naši Lovci zvládli na jedničku a přes vyrovnaný začátek ovládli suverénně utkání proti Kopřivnici.

Přestože Kopřivnici patří až poslední příčka extraligové tabulky, bylo utkání dlouhou dobu vyrovnané. Naši házenkáři sice dokázali z nepříznivého stavu 4:5 čtyřmi góly v řadě otočit na 8:5 (16.minuta střetnutí), dalších sedm minut se kopřivničtí házenkáři drželi na dostřel (23.minuta 11:10). Až závěrečné minuty přinesly kýžené odskočení v podobě poločasového vedení 16:11.

Až druhý poločas pak přinesl jasnou převahu našeho celku, který se zlepšil v defenzivě podpořené dobrými zákroky brankáře Šálka. Ve 45.minutě poprvé na ukazateli svítil desetigólový rozdíl 25:15,  stejným rozdílem jsme pak vedli i v 51.minutě (29:19). Závěrečné minuty pak přinesli upravení skóre a Lovci nakonec porazili Kopřivnici o osm branek 32:24.

Pětizápasová domácí série skončí v úterý 10. prosince, kdy v zápase podzimu přivítáme Plzeň. Ta po dnešní přesvědčivé výhře nad týmem Hranic i nadále drží těsnou jednobodovou ztrátu na náš tým a v Lovosicích tak bude k vidění přímý souboj o první příčku v extralize.

Děkujeme všem divákům za dnešní podporu. Rádi bychom vás již dnes pozvali na zmiňovaný duel s Plzní, který bude nesmírně důležitým vyvrcholením podzimní části. Připomínáme, že zápas se odehraje 10. 12. od 18hodin a každý divák, který si zakoupí vstupenku, dostane černé tričko Lovců zdarma!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „jedno z mála utkání, ve kterém jsme zaspali první poločas a dlouho umožňovali soupeři držet vyrovnaný stav. Kopřivnici jsme podcenili a k tomu se přidaly zbytečné technické chyby v úvodní čtvrthodině. Po oddechovém čase jsme začali hrát naši hru, zlepšila se defenzivní činnost, která nám umožňovala získávat míče pro rychlé protiútoky. Ty nám během krátké chvíle přinesly vedení o pět branek a zbytek zápasu se pak již odvíjel podle našich představ. Příležitost dostali všichni hráči, v brance dobře zachytal Šálek, střelecky se dařilo Jonášovi se Sýkorou. Dnešní zápas byl poslední přípravou na úterní duel, ve kterém musíme bezpodmínečně nastoupit soustředěni již od první minuty.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík 2, Landa 3, Sýkora 7, Jelínek 1, Chroustovský, Klimt 4, Hes 2, Berka 1, Semerád, Jonáš 9/2, Kolomazník 1, Miko 2

7m hody: 2/2 – 2/2
vyloučení: 4 – 2
rozhodčí: Kozler, Vaník
diváků: 650

Kategorie: aktuality, tým "A"