Domácí tvrz dobyta, Lovci podlehli Plzni

Šestizápasová šňůra našich házenkářů byla dnes ukončena, když si z Lovosic odváží vítězství tým Plzně. Ten naopak prodloužil svoji neporazitelnost na jedenáct utkání v řadě a vystřídal náš celek na prvním místě. V Černém pekle se Lovcům nepodařilo uhájit špičku extraligy, podrobnosti k zápasu pak čtěte v článku.

14.kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
18:22 (11:11)

Velice dobrý první poločas z naší strany vystřídala střelecká mizérie v poločase druhém. Patnáctiminutový gólový půst pak rozhodl o vítězství soupeře a střídání na extraligovém trůnu.

Naši házenkáři vstoupili do prestižního duelu velice dobře, střelecky se dařilo Mikovi, který vstřelil během prvních deseti minut tři branky a pomohl Lovosicím k vedení 6:3 (10.minuta). Soupeři se pak ale podařilo utkání otočit, když jako varování před poločasem druhým přišel ne příliš produktivní úsek mezi 10.-21.minutou, kdy jsme na pět plzeňských branek odpověděli našimi dvěma zásahy. Soupeř tak rázem získal vedení 7:8. Až do konce poločasu pak v našlapané hale Chemik bylo k vidění vyrovnané utkání, jehož první poločas nakonec skončil smírně 11:11.

Nešťastná pak pro nás byla hned první minuta druhé půle, kdy nám soupeř v rozmezí třiceti sekund vstřelil dvě branky a získal vedení 11:13. Dlouho předlouho nám pak trvalo, než jsme se z toho dokázali otřepat. Raritou střetnutí mezi dvěma nejlepšími týmy extraligy pak bylo osm minut bez vstřelené branky na obou stranách hřiště. V tu chvíli byli nepřekonatelní oba brankáři, na naší straně držel Lovce výborný Adamík. Výsledkem pak byl přetvrávající stav 11:13 ještě ve 43.minutě zápasu. Střelecké trápení se podařilo bohužel protrhnout dvěma brankami opět soupeři, který tak získal již čtyřgólový náskok. Dvanáctou branku a první gól našeho celku ve druhé půli vůbec  pak vstřelil až ve 45.minutě (!) Jonáš, ale další dvě trefy přidala znovu Plzeň (47.minuta 12:17). Ta si i nadále udržovala dostatečný náskok, když se Lovcům nepodařilo až do konce střetnutí přiblížit na více jak tři brankuy. Pojistku plzeňského vítězství nakonec přidal dvacátým druhým gólem Linhart.

Plzeň tak vystřídala náš tým na čele extraligy. V letošním roce pak odehrajeme již jen jedno střetnutí, když v sobotu 14. prosince jedeme do Hranic. První domácí utkání v novém roce pak sehrajeme 29. ledna 2014 od 18hodin s Přerovem.

Obrovské poděkování patří našim fanouškům, kteří naplnili lovosickou halu až po strop a v tričkách Lovců hnali naše hráče kupředu. Děkujeme všem za jejich podporu a těšíme se na shledání v roce 2014!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „odehráli jsme velice dobrý první poločas. Bohužel vstup do druhé půle se nám vůbec nevydařil, dostali jsme dvě velice rychlé branky a s těmi jsme se nedokázali vypořádat po celou čtvrthodinu druhého poločasu. Sice jsme si dokázali vypracovávat střelecké šance, ale ty jsme nedokázali úspěšně zakončovat. Jsem rád, že naši hráči se nevzdali ani za nepříznivého stavu a bojovali až do konce, k čemuž jim samozřejmě pomohla i výborná atmosféra v hale, bohužel proti tak silnému soupeři musela být absence klíčových hráčů znát. Plzeň ale vyhrála zaslouženě a my budeme teď směřovat poslední letošní síly k zápasu v Hranicích.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík, Landa 4/1, Sýkora 1, Chroustovský 1, Klimt, Hes 3, Semerád, Jonáš 3, Kolomazník, Miko 5, Motl 1/1

7m hody: 3/2 – 0
vyloučení: 0 – 4
rozhodčí: Hanák, Novák
diváků: 1101

Kategorie: aktuality, tým "A"