Ani starší dorostenci nedokázali proti Frýdku-Místku bodovat

Stejně jako tým mladšího dorostu, i na celek starších dorostenců čekalo v neděli v rámci čtrnáctého kola první ligy poslední utkání podzimní části soutěže. Závěr podzimu se ale ani jednomu z týmů nevyvedl, jak se můžete dočíst v článku.

14. kolo 1.ligy st.d.:

HK .A.S.A. Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
24:34 (12:20)

Zatímco v minulém kole si starší dorostenci dokázali poradit s jedním z favoritů celé soutěže Kopřivnicí, tentokrát výborný výkon nezopakovali a podlehli Frýdku-Místku, který v dosavadním průběhu soutěže zvítězil pouze dvakrát.

Naši házenkáři dokázali držet krok s protivníkem pouze do šesté minuty, kdy jsme srovnávali na 4:4. Naprosto tragicky pak pro nás vyzněla následující desetiminutovka, která možná předčasně rozhodla o průběhu a konci utkání. Frýdek-Místek v ní zvítězil poměrem 8:1 a rázem byl stav 5:12 v náš neprospěch. Náskok soupeře se nám do konce poločasu nepodařilo zmírnit, protivník naopak do šaten odcházel s vedením o osm gólů 12:20.

Na začátku druhého poločasu se našemu celku podařilo mírně zkorigovat stav na 15:21, ale další minuty přinesly stejný obrázek jako většina první půle. Ještě jednou se nám podařilo vykřesat jiskřičku naděje (45.minuta 21:25), ale Frýdek-Místek okamžitě zareagoval navýšením svého náskoku na 21:28 a na ten jsme již reagovat nedokázali. V závěrečné čtvrthodině vstřelili naši mladí Lovci pouhé tři branky a nakonec soupeři podlehli rozdílem deseti gólů 24:34.

V tabulce první ligy staršího dorostu patří našemu týmu sedmá příčka se ziskem deseti bodů, máme navíc zápas s Kopřivnicí k dobru. V zimní přestávce bude potřeba nasbírat fyzické i psychické síly a s chutí se vrhnout na jarní část, která pro nás začíná 16. února v Brně. První „jarní“ domácí zápas pak sehrajeme 2. března s Ostravou.

Komentář trenéra celku: „musíme přiznat obrovské rozčarování z výkonů našeho týmů. Na jedné straně dokážeme v týdnu porazit velmi silnou Kopřivnici, abychom na konci týdne prohráli s průměrným Frýdkem-Místkem. Nedařilo se celému týmu ani v poli ani v bráně. Nejhorší byla naše obranná fáze, prakticky neexistoval přechod do rychlého útoku a pokud jsme se k němu přeci jen již dostali, vypadl nám míč z ruky.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička – Paleček, Mareš 1, Černý 3, Dojčinovič, Barth 9/2, Čech, Strnad 2, Timko, Machač 4, Konárik 5

7m hody: 3/2 – 4/3
vyloučení: 3 – 4
rozhodčí: Fogl, Lízl
diváků: 60