Zubří veze z Lovosic oba body

V sedmém kole první ligy staršího dorostu se našim házenkářům nepodařilo bodovat, když v domácí hale Chemik podlehli svému soupeři ze Zubří rozdílem jediné branky. Průběh střetnutí včetně komentáře si můžete přečíst v článku.

7.kolo, 1.liga st.dorostu:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Zubří
27:28 (15:15)

Začátek střetnutí vyšel o něco lépe soupeři, který si dokázal vypracovat mírné vedení 4:6 (12.minuta utkání). Pětigólová série z rukou našich házenkářů přinesla vedení 9:6, ale o to nás připravila následná hluchá desetiminutovka, během které jsme skórovali pouze dvakrát a soupeř získal vedení zpět na svoji stranu (11:12 ve 27.minutě). Ve zbytku první půle se oba celky střídaly ve skórování a první dějství nakonec skončilo smírně 15:15.

Ve druhé půli bohužel soupeř ze Zubří dokázal hned na začátku odskočit na třígólový rozdíl 15:18 a  až téměř do konce střetnutí jsme jeho náskok dotahovali. Srovnat skóre se nám podařilo až dvě minuty před koncem, kdy Barth srovnával na 27:27. Do konce zápasu jsme ale branku nepřidali a Zubří díky svému gólu z 59.minuty odváží z Lovosic oba body.

Našemu celku patří po sedmi kolech sedmá příčka se ziskem šesti bodů. V dalším kole jedou starší dorostenci stejně jako jejich mladší kolegové do Jičína. Zde se představí v sobotu 16. listopadu od 16hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „soupeř téměř po celé utkání vedl a v závěru si vytvořil výraznější náskok. Naši hráči v posledních pěti minutách mohutně dotahovali a především díky výbornému výkonu brankáře Gebura se nám podařilo dvě minuty před koncem srovnat stav zápasu. Svoji roli sehrály i branky z rychlého protiútoku. Úplný závěr se nám ale nepovedl, vyloženou šanci z pozice křídla jsme neproměnili, zatímco soupeř byl naopak střelecky úspěšný.“

Sestava a branky Lovosic: Gebur – Paleček 2, Mareš 4, Poráč 2, Provinský, Motejl, Baičev 3, Konárik, Barth 2/1, Čech 1, Strnad 6, Timko 1, Franc 6

Branky ze 7m hodů: 1 – 1
vyloučení: 3 – 2
rozhodčí: Dolejší, Dvořák
diváků: 65