Začínáme pětizápasovou domácí sérii

Po třech týdnech se naši házenkáři představí v domácím prostředí, když v sobotu přivítají v hale Chemik tým Frýdku-Místku. Ten se stal čerstvým semifinalistou Českého poháru. Pozvánku na zápas čtěte v článku.

11.kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
sobota 16. 11. v 17hodin
Lovosice - F-M

Jak jsme již psali v úvodu, celek Frýdku-Místku si připsal v pondělí úspěch v podobě postupu do semifinále Českého poháru. Do něj jej poslalo vítězné střetnutí proti Plzni, se kterou se během dvou dnů utkal hned dvakrát. Poprvé v extralize soupeři vysoko podlehl, druhý den se pak jeho hráči těšili z postupu mezi nejlepší čtyři ve druhé domácí dlouhodobé soutěži.

Frýdku-Místku patří v současnosti osmá příčka se ziskem deseti bodů, na svém kontě má v dosavadním průběhu sezóny bilanci pěti výher a pěti porážek. Jeho výkony jsou ale prozatím spíše jako na houpačce. Zatímco v prvních dvou kolech náš sobotní soupeř prohrál, další tři mu pak přinesly cenné body. Frýdek-Místek totiž postupně zdolal Zubří, mistrovský Jičín (na jeho půdě!) i pražskou Duklu. A to s Duklou v průběhu zápasu prohrával již rozdílem šesti branek, aby nakonec v těžko uvěřitelném zápase vyhrál o sedm gólů. Další zápasy již víceméně nepřinesly žádné překvapení, až na utkání poslední, ze kterého si Plzeň odváží ze severu Moravy suverénní výhru 16:27. Jak se ale dozvíte z předzápasového komentáře trenéra našich Lovců, takový rozdíl určitě neodpovídá kvalitě obou kádrů.

V týmu Frýdku-Místku najdeme hned několik zkušených házenkářů a jedním z nich je i David Kalous, který oblékal také lovosický dres. Vedle něj je potřeba upozornit na největší hvězdu soupeře, kterou je bezesporu reprezentant Vojtěch Petrovský. Odchovanec Frýdku-Místku se do svého mateřského klubu vrátil po několika sezónách v Karviné. Přestože se mu střelecky v letošním ročníku až tak nedaří, je to určitě velmi nebezpečný hráč, který dokáže překvapit jak výbornou střelbou tak přihrávkou na spoluhráče. Nejlepšími střelci v dosavadním průběhu jsou pak spojky Petr Kichner a Jaroslav Dyba, oba dva se drží v desítce nejlepších střelců, Kichner je s 59 brankami dokonce na třetí příčce. Dalším zkušeným hráčem je pak Michal Vacula.

„Frýdek-Místek nedoznal před novou sezónou nějakých zásadnějších změn, naopak posílil o jednoho z nejlepších střelců poslední sezóny Petrovského. Má ve svém kádru několik zkušených házenkářů a rozhodně není jednoduchým soupeřem. Stačí si vzpomenout na domácí zápas z poslední sezóny, v jehož průběhu jsme prohrávali již jedenáctigólovým rozdílem a nakonec jsme v utkání zvítězili až brankou z poslední minuty. Výsledek jeho posledního extraligového střetnutí určitě neodpovídá herní síle družstva. Nás k tomu trápí zranění tří hráčů, takže určitě musíme do zápasu jít s plným odhodláním a snahou od první do poslední minuty. Samozřejmě jsme ale favoritem střetnutí a na nic jiného než na zisk dalších dvou bodů nepomýšlíme,“ řekl trenér našich Lovců Vladimír Šuma.

Zápasem s Frýdkem-Místkem začínají naši házenkáři domácí pětizápasovou sérii, kdy v hale Chemik postupně přivítáme týmy Frýdku-Místku, Brna, Zlína, Plzně a Kopřivnice. Samozřejmě jednoznačným cílem našeho celku je naplno v nich bodovat a udržet se na vedoucí příčce extraligové soutěže.

K tomu ale potřebujeme především vás, naše fanoušky! Nezapomeňte tedy již tuto sobotu 16. listopadu od 17hodin poprvé přijít povzbudit náš celek. Těšíme se na vás!

JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: tým "A"