Výborný výkon starších žáků v Mostě

Tým starších žáků se o víkendu zúčastnil třídenního turnaje v Mostě, na kterém se vedle Lovosic představilo dalších šest týmů. V konkurenci těchto celků si naši žáci vedli výborně a obsadili celkově druhou příčku. Podrobnosti k jejich vystoupení na turnaji čtěte v článku.

O pohár města Mostu 2013

Týden před posledním mistrovským turnajem se družstvo starších žáků zúčastnilo Poháru města Mostu. Během 3 dnů jsme se postupně střetli s týmy TJ MĚLNÍK, HANDBALL LIBEREC, LOKOMOTIVA VRŠOVICE, HBC STRAKONICE, HK BANÍK MOST, DUKLA PRAHA.První tři utkání jsme vyhráli hladce. Fungovala nám obrana a v útoku jsme zbytečně neztráceli míče. Vycházeli nám herní kombinace i hra 1:1.

HK .A.S.A. LOVOSICE : TJ MĚLNÍK 17:0
Do utkání se zapojilo celé družstvo. A střelecky se prosadili všichni hráči. Hráči Mělníka neměli proti našim vysokým spojkám velkou šanci. Brankaři udrželi čisté konto.

HK .A.S.A. LOVOSICE : HANDBALL LIBEREC 15:12
Utkání jsme začali ve stejném tempu jako proti Mělníku. Liberec se začal prosazovat od poloviny utkání kombinační hrou přes pivota. Naštěstí jsme brzy zlepšili obranu a udrželi třígólové vedení. Do utkání se opět zapojili všichni hráči.

HK .A.S.A. LOVOSICE : LOKO VRŠOVICE 19:4
Čekalo nás srovnání se soupeřem, kterého jsme v srpnu porazili o 10 branek na přípravném turnaji ve Zlíně. Tentokrát se rozdíl skóre zvětšil na skvělých 15 branek. Celé utkání nás v brance perfektně držel Vojta Luxa. Fungovala nám vysunutá obrana 5:1 a v útoku jsme se nemýlili. Nejlepším střelcem byl Martin Baičev se 6 brankami.

HK .A.S.A. LOVOSICE : HBC STRAKONICE 15:9
Odpolední utkání proti Strakonicím už nebylo tak rychlé jako předešlá utkání. Ale stále jsme se vezli na vítězné vlně a i přes těžkopádnost při přechodu do útoku jsme trpělivě navyšovali skóre.

HK .A.S.A. LOVOSICE : HK BANÍK MOST 10:11
V neděli ráno nás čekal soupeř, kterého známe z regionální soutěže. Během 3 mistrovských turnajů jsme Most dokázali dvakrát porazit. Začátek utkání jsme začali dobře. Vycházel nám přechod do útoku a zakončovali jsme hlavně z druhé vlny. Mostečtí se prosazovali hlavně v postupném útoku a dokázali nás přečíslit rychlými přihrávkami. Největší problémy nám dělala pravá strana útoku. Nestačili jsme silově ani rychlostí. Ale po většinu utkání jsme vedli a udržovali tříbrankové vedení. Bohužel několika spornými momenty, kdy nám rozhodčí zapískali technickou chybu, Most srovnal skóre. My jsme minutu před koncem za stavu 10:10 šli do rychlého útoku a ztratili míč. Mostečtí se posledních 40 sekund udrželi v útoku a dokázali zakončit z pravého křídla na konečných 10:11. Utkání nám ukázalo jak se připravit na poslední mistrovský turnaj sezóny. Doufám, že doma jim porážku oplatíme.

HK .A.S.A. LOVOSICE : DUKLA PRAHA 13:18
Poslední utkání proti Dukle Praha nám mělo ukázat, jak moc jsme pokročili v našem tréninkovém snažení. V záři jsme sehráli s Duklou tréninkové utkání v Praze a odjeli domů s debaklem o 12 gólů. Připravovali jsme se na obranný systém 2:4, který Dukla praktikovala po celý turnaj. Soupeř proti nám změnil taktiku a hrál obranu 1:5. Na hrotu hrál Šimon Souček, nejlepší hráč turnaje. Šimon nám dělal největší problémy. Získával míče, připravoval střelecké pozice pro své spoluhráče a sám zakončoval. Dukla se jednoduchou kombinační hrou dvojic a trojic prosazovala ze všech postů. Nás v brance držel Jirka Günl, vycházeli nám volné hody, střelba z křídel a pivota. Brzdila nás vyloučení a největší oslabení přišlo v 6. minutě kdy Martin Baičev fauloval hráče v rychlém útoku. Nepodařilo se nám zvítězit, ale utkání bylo rychlé a se spoustou vydařených akcí. Konečný rozdíl 5 branek byl pro nás jako vítězství a ukázal nám, že jsme udělali během posledních 2 měsíců velký posun vpřed.

V turnaji jsme si došli pro druhé místo s 8 body a konečným skóre 89:54. Celý tým zaslouží velkou pochvalu za předvedený výkon. Turnaj byl skvělou přípravou na poslední mistrovský turnaj, ve kterém hrajeme především o účast v žákovské lize.

SESTAVA A BRANKY:

Jiří Günl, Vojtěch Luxa, Jaroslav Timko 11, Dominik Štraus 11, Šimon Malý 13, Marek Gebhart 21, Martin Baičev 8, Jan Heřmanovský 9, Jan Burša 2, Matyáš Holvek 4, Jiří Bázler 2, Lukáš Pfeifer 8

Andrea Řezníčková, Václav Franc

Most 24. 11. 2013