V sobotu přivítají naši Lovci nováčka ze Zlína

Ve třetím domácím utkání v řadě přivítáme v hale Chemik nováčka letošní soutěže, celek Zlína. Ten si ale v soutěži nevede vůbec špatně, když dokázal již čtyřikrát zvítězit. Pozvánku na utkání včetně komentáře trenéra Vladimíra Šumy čtěte v článku.

13.kolo TPE: HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Zlín
sobota 30. listopadu, 17:00Lovosice - Zlín

Zlín na konci loňské sezóny bojoval o účast v extralize v barážovém dvojutkání, ve kterém jen těsně (rozdílem jediné branky) neuspěl proti extraligové Kopřivnici. Vedení klubu ale přijalo nabídku zástupců ČSH, který se rozhodl extraligu doplnit na dvanáct týmů a oslovil právě moravský tým jako neúspěšného z barážového střetnutí.

Postupem do extraligy se tak naplnily také ambice posíleného kádru a Zlín se v nejvyšší soutěži představí po třinácti letech. V sezóně 2013/2014 se Zlín pokusí o stabilizaci týmu v extralize a rád by se vyhnul sestupové příčce a sbíral tak extraligové zkušenosti i v následujících sezónách. Dalším cílem klubu je přitahovat pozornost zpět k mužské házené ve Zlíně a přilákat dobrou hrou do hlediště nové fanoušky. Tento dílčí cíl se určitě daří plnit, neboť podle oficiálně psaných statistik chodí na zápasy mužského celku kolem sedmi stovek diváků.

Družstvo vede po loňském úspěchu v podobě postupu do nejvyšší soutěže i nadále dlouholetý hráč Zubří Andrej Titkov, který má ve svém týmu největší hvězdu v podobě spojky Roberta Plška. Ten má za sebou již extraligové zkušenosti z Přerova nebo Zubří a je aktuálně nejlepším střelcem celku s 52 góly. Druhým nejlepším střelcem je Rudolf Kafka, teprve dvacetiletá spojka Zlína. Zmínit je potřeba zkušené Pernicu, Kočího nebo legionáře Paviće. V posledním zápase proti Plzni, kdy nováček jednomu z favoritů soutěže až do posledních minut zle zatápěl, se dařilo brankáři Luňákovi, který je společně s dalším velezkušeným gólmanem Mahuškem další oporou celku.

Zlínu patří v aktuální tabulce soutěže 10.místo, stejný bodový zisk má pak na místě devátém i Zubří. Nejcennějším výsledkem letošní sezóny je bezesporu vítězství nad Duklou, kterého Zlín dosáhl v sedmém kole (27:22). A jakého soupeře očekává náš trenér Vladimír Šuma? „Zlín je sice nováčkem soutěže, ale je prošpikován kvalitními hráči, kteří mají zkušenosti z nejvyšších soutěží. Jeho hra se opírá o velmi dobré výkony brankářů a tvrdou obranu, kterou řídí trio Pernica, Plšek, Kočí. Mají velmi kvalitní spojky včetně levorukého Poloze nebo krajánka Paviće. Utkání ve Zlíně se nám vydařilo, na podzim jsme tam vyhráli o deset branek, ale v žádném případě nelze soupeře podcenit a v sobotu chceme samozřejmě zvítězit,“ říká trenér Lovců.

Střetnutí začíná v sobotu od 17 hodin a pokud se náhodou nedostanete do lovosické haly, sledovat jej můžete dvěma způsoby:

  • textové zpravodajství na www.onlajny.cz
  • díky klubové kameře na www.tvcom.cz

Držte našim házenkářům palce! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! Nezapomeňte pak, že i další dva zápasy se hrají v lovosické hale Chemik! Prvním z nich je ve středu 4. prosince utkání s Kopřivnicí (od 18hodin), pozornost doslova celé extraligy pak bude poutat duel s druhou Plzní, který je hrán jako televizní v úterý 10. prosince rovněž od 18hodin. Pojďme naplnit halu, neboť se bude jednat o utkání o první místo v extralize!!!

 

 

Kategorie: tým "A"