V neděli nás čeká boj o body v Karviné!

V rámci desátého kola Triglav pojišťovna extraligy zajíždějí naši házenkáři na sever Moravy, kde se v neděli dopoledne utkají s týmem Karviné. Současnou sílu našeho protivníka najdete v pozvánce na zápas, kterou čtěte v článku.

10. kolo TPE:

HCB OKD Karviná – HK .A.S.A. Město Lovosice
neděle 10. 11. v 10:30Karviná - Lovosice

V loňské sezóně se Karviná stala zřejmě nejsmutnějším týmem celé extraligové soutěže. V napínavém závěru základní části, ve kterém o postup do horní šestky bojovala sedmička družstev, na ni totiž nakonec zůstal obávaný Černý Petr. Do lepší šestice nepostoupila o jediný bod a po dlouhých letech bojů o extraligové tituly a medaile na ni zbyla jen skupina o záchranu. V té si již vedla zcela suverénně a dokázala, že účast v horní šestce ji utekla jen o vlásek a do skupiny těch lepších týmů po právu patří.

Mezi Lovosicemi a Karvinou se tak odehrály jen duely v základní části a vůbec bychom se nezlobili, pokud by i ta letošní základní část přinesla stejnou bilanci, tj. 2:0 na utkání pro náš tým. Na podzim jsme totiž Karvinou v domácím prostředí porazili 23:19, v odvetě na její půdě jsme pak zvítězili 25:23 a přivezli velmi důležité dva body.

Karviné patří po devíti kolech šestá příčka se ziskem desíti bodů a dá se očekávat velice těžké střetnutí. Z dosavadních pěti zápasů, které totiž Moravané sehráli ve vlastní hale, nebylo jiného vítěze než právě Karviné. Náš nedělní soupeř si tak drží neporazitelnost v domácím prostředí.

Velkou zbraní Karviné je její přechod do rychlého protiútoku, ze kterého dává spoustu branek. I tyto góly pak pomohly na přední příčky tabulky střelců dvěma jejím křídlům: Radimu Chudobovi (2.příčka za naším Jirkou Motlem) a Marku Vančovi (na začátku druhé desítky střelců). Střelecky se pak daří i rozehrávači Slavomíru Mlotkovi, který má jen o dva góly méně než Chudoba. V obraně působí zkušený Luděk Drobek, na pivotu reprezentant Libor Hanish.

Po loňské sezóně došlo v Karviné k četným změnám. Nejvýznamnější je rozhodně odchod střelce Vojty Petrovského do Frýdku-Místku, kam zamířil i jeden z bratrů Meců. Zapomenout nesmíme ani na Davida Krahulce, levoruké pravé křídlo, které odešlo do mistrovského Jičína. Střeleckou sílu Karviné tak doplnil Radek Sliwka, zřejmě nejvýznamnější posila před touto sezónou.

O tom, že náš celek nečeká rozhodně nic jednoduchého, ví svoje i trenér našeho celku Vladimír Šuma: „v neděli na nás čeká mladý ambiciózní tým, jehož cílem je v letošní sezóně rozhodně postup do první šestice. Snaží se o podobnou hru jako Dukla, agresivní obranu 1:5 a má výborný přechod do protiútoku, ze kterého těží křídla Vančo s Chudobou. Z loňské sezóny je jejich střelecká síla malinko otupěná odchodem Petrovského, ale dobře se s tím vypořádávají jejich další hráči. My musíme zahrát bez chyb a samozřejmě se budeme snažit uspět.“

Lovosický celek odjíždí se na cestu vydává v sobotu odpoledne, opět využije vlakového spojení Českých drah.  Po příjezdu do Karviné jej čeká odpočinek, přespání v místním hotelu a v neděli dopoledne samotné utkání. Sledovat jej můžete pomocí textových přenosů na www.onlajny.com nebo díky klubové kameře na www.tvcom.cz

Kategorie: tým "A"