Třetí korálek na vítězném domácím řetízku

Ve třináctém kole házenkářské extraligy se naši Lovci potřetí za sebou představili v domácím prostředí. Soupeřem jim byl tentokráte nováček soutěže, celek Zlína. O tom, že utkání nebylo v žádném případě jednoznačné, svědčí výsledek zápasu, podrobnosti k němu si přečtěte v článku.

13.kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Zlín
24:21 (14:8)

Přestože do Lovosic přijel nováček soutěže a rozdíl mezi oběma týmy před tímto zápasem činil dvanáct bodů, neodehrálo se v hale Chemik žádné jednoznačné utkání. Hosté znovu potvrdili, že se po postupu do extraligy již vyrovnali s náročností vyšší soutěže a že mají ve svém kádru řadu hráčů se zkušenostmi z extraligových utkání.

Soupeř se hned zkraje dostal do vedení 1:2 (4.minuta), které jsme ale sérií tří branek otočili okamžite v náš prospěch (stav 4:2 v 8.minutě střetnutí). Od té doby jsme v zápase neustále vedli, i když soupeř byl nepříjemným protivníkem až do poslední minuty. V prvním poločase se nám brzo podařilo vybudovat výraznější vedení, když jsme v jeho průběhu vedli většinou o 5-6 branek. Tečku za první půlí udělala branka Václava Klimta ze sedmimetrového hodu, která znamenala lovosické poločasové vedení 14:8.

Také začátek druhé půle vyzněl pro naše Lovce, kteří si i nadále udržovali šestigólový náskok (38.minuta 16:10). Dalších branek z naší strany ale přibývalo jen pomalu, zatímco Zlínu se dařilo efektivně kombinovat a především zakončovat. Pomalu tak soupeř snižoval a tři minuty před koncem to bylo dokonce 22:20. V tu chvíli náš tým navíc hrál v oslabení a nováček extraligy tak měl možnost zápas ještě více zdramatizovat. Naštěstí v tu chvíli potvrdil dnešní výbornou formu Josef Jonáš, který svojí osmou a devátou brankou definitivně rozhodl o tom, že i dnes zůstaly v Lovosicích oba body. Soupeř pak v poslední vteřině zásluhou Poloze ještě snížil na konečných 24:21.

I po dnešním zápase tak zůstáváme na čele tabulky s jednobodovým náskokem před týmem Plzně. V příštím kole přivítáme v domácím prostředí tým Kopřivnice a to ve středu 4. prosince od 18hodin. Pomalu ale jistě však vše směřuje k poslednímu domácímu duelu v tomto roce, kterým je očekávaný souboj prvního se druhým. V úterý 10. prosince od 18hodin přivítáme celek Plzně a pro všechny fanoušky, kteří si zaplatí vstupenku, je připraven dárek zdarma, černé tričko s logem lovosických Lovců!

Děkujeme za podporu všem lovosickým fanouškům a těšíme se na další shledání!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „dnes se potvrdilo, že je lepší nehrát pohlednou házenou, ale vyhrát, než po dobrém výkonu nebodovat. Vůbec se nám nedařilo v zakončení, ve kterém jsme měli katastrofální úspěšnost a k tomu ve druhé půli polevila naše obrana. V koncovce jsme byli nervózní, naštěstí se střelecky probudil Jonáš a oporou byl tradičně brankář Adamík. Soupeř hrál s chutí, skvěle mu zachytal Luňák a celkově podal dobrý výkon. Dva body jsme ale získali my, což je to nejdůležitější a ve středu nás čeká v dalším zápase Kopřivnice.“

Sestava a branky Lovosice: Adamík, Šálek – Krahulík, Landa 1, Sýkora 3/1, jelínek 1, Klimt 3/2, Hes 4, Berka 2, Semerád, Jonáš 9/2, Kolomazník 1, Miko, Malý

7m hody: 7/5 – 0
vyloučení: 5 – 8
rozhodčí: Kosa, Švidernoch
diváků: 820

Kategorie: aktuality, tým "A"