Také starší dorostenci vezou z Jičína vítězství

Stejně jako mladší dorostenci, i tým staršího dorostu odehrál utkání osmého kola první ligy staršího dorostu v Jičíně. A stejně jako jejich mladší kolegové, i druhý lovosický celek dosáhl na vítězství. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

8.kolo, 1.liga st.dorostu:

HBC Jičín – HK .A.S.A. Město Lovosice
25:28 (10:14)

Naši mladí Lovci vedli v Jičíně s výjimkou samého úvodu střetnutího od začátku zápasu až do jeho konce. Pouze v úvodu získal Jičín vedení 1:0, které jsme ale během chvíle otočili na 1:2. Ze stavu 4:5 jsme pak šňůrou čtyř branek odskočili na 4:9 a 4-5brankový náskok drželi naši dorostenci až do konce prvního poločasu.

Jičín zahrozil v úvodu druhého poločasu, kdy dokázal snížit na rozdíl dvou gólů 13:15. Vzápětí ale přišla opět čtyřgólová série a uklidnění za stavu 13:19. Ve zbytku zápasu jsme si udržovali čtyřbrankový náskok, který Jičín brankou v poslední minutě zkorigoval na konečných 25:28.

Po vítězství nad Jičínem drží náš tým šestou příčku se ziskem osmi bodů. V dalším kole přivítáme stejně jako mladší dorost v hale Chemik soupeře z Prahy, tým Dukly.

Komentář trenéra Radka Milera: „domácí  Jičín značně oslaben o starší hráče hrozil prakticky jen přes pravou stranu. S tím jsme se však prakticky celý zápas nedokázali vyrovnat. V úvodu se dobře uvedl brankář Gebur, později však vinou špatné obrany ani on nedokázal zabránit úspěšné střelbě domácích.Ve druhé polovině prvního poločasu šel do brány Hrdlička a i za přispění zlepšené obrany se utkání pro nás začínalo vyvíjet lépe. Náskok tří až pěti gólů jsme si udržovali pak prakticky po celý zápas. Nebýt ukvapenému zakončování, vyhráli jsme v Jičíně větším rozdílem.“

Sestava a branky Lovosic: Gebur, Hrdlička – Paleček, Mareš 3, Poráč 2, Motejl 2, Baičev 1, Černý 1, Konárik 1, Barth 10/2, Čech 4, Strnad 4, Timko, Seyfryd

Branky ze 7m hodů: 3 – 2
vyloučení: 3 – 1
rozhodčí: Čapek, Veselý
diváků: 98