Starší žáci se představili na turnaji v Lounech

Čtyři mistrovská utkání odehrálo družstvo starších žáků na turnaji v nedalekých Lounech. Střetlo se v nich postupně s celky Bělá pod Bezdězem, Louny, Most a na závěr sehrály zápas proti Kutné Hoře. Jak se jim na turnaji vedlo čtěte v článku.

TURNAJ LOUNY 2. LISTOPAD 2013

Na sobotním Lounském turnaji se nám dařilo opět o stupínek lépe, než na předchozích turnajích. Dokázali jsme zvítězit ve dvou utkáních. Bohužel klíčové utkání proti Mostu se nám vůbec nepovedlo. V minitabulce o žákovskou ligu máme Mostem vyrovnanou bilanci 1:1 na utkání. A s týmem Loun vedeme 2:1 na zápasy.

Turnaj jsme zahajovali proti Bělé pod Bezdězem, kterou jsme zatím porazit nedokázali. Vítězství nám vždy uniklo o gól nebo dva. Tentokrát zápas výborně rozehráli hráči z lavičky a základní sestava na konci jen udržela získaný náskok. Naše taktika zapojit více do hry mladší hráče se nám osvědčila. Herní projev nebyl moc dobrý. V útoku hrajeme staticky a spoustu akcí začínáme ve stoje. Naštěstí obrana nám fungovala lépe než útok a soupeř vyrobil spoustu technických chyb a neproměnil vyložené šance.

Louny hrály doma v plné a silné sestavě. My jsme se dokázali výborně koncentrovat v obraně a eliminovat především Jetenského, který většinu hráčů v soutěži převyšuje svou váhou a výškou. Martin Baičev se Šimonem Malým ho dokázali ubránit v postupném útoku, takže góly z jeho ruky padaly pouze z volných hodů. Celé utkání jsme si udržovali dvoubrankový náskok. Konec utkání jsme si zdramatizovali, když jsme polevili v obraně a nechali Louny srovnat na 13:13. Martin Baičev parádní, sebevědomou střelou zvýšil na konečných 14:13 20 sekund před koncem. Naštěstí pro nás Louny už nestačili na náš vítězný gól odpovědět.

Po jednom volném utkání nás čekal Most. Zdánlivě nejslabší soupeř v celé soutěži. Na turnaji v Mostě jsme domácí hladce přehráli a doufali, že v nastaveném trendu budeme pokračovat. A stalo se. Koncentrovanou obranou a úspěšným zakončováním jsme poločas vyhráli o 4 branky. Ve druhém poločase nastal zlom a my jsme přestali proměňovat vyložené šance a selhávala obrana. Psychická převaha se vytratila a my jsme se pomalu utopili ve vlastní nemohoucnosti. Druhý poločas jsme tragicky prohráli 1:9 a tím i celé utkání.

V posledním utkání proti Kutné Hoře hráli především hráči z lavičky. Výsledek pro nás nebyl důležitý, ale i tak se bohužel do zápasu promítla prohra s Mostem. Utkání bylo plné negativních emocí. Nedařila se nám ani obrana ani útok. Do druhé půle nastoupili opět hráči základní sestavy a přes zlepšenou obranu se nám nepodařilo rozdíl dotáhnout a prohráli jsme o 4 branky.

I přes krizi ve dvou utkáních máme stoupající tendenci a poprvé jsme dokázali zvítězit ve dvou utkáních. Už jen 2 mistrovské turnaje nám zbývají do konce podzimní části soutěžního ročníku 2013/2014. Věřím, že na posledním turnaji, který navíc hrajeme doma v Lovosicích, dokážeme zúročit naší tréninkovou dřinu. Chválím celé družstvo za předvedený výkon. Poprvé se k nám připojil Daniel Dojčinovič, který nastupuje v družstvu mladších žáků. Dan zahrál výborný turnaj a byl velmi platným hráčem. Doufám, že nás posílí i v dalších turnajích.

SESTAVA A VÝSLEDKY UTKÁNÍ:

BRANKAŘI: Jiří Gunl, Vojtěch Luxa
HRÁČI: Martin Baičev, Jan Burša, Jiří Bázler, Dan Dojčinovič, Marek Gebhart, Jan Heřmanovský, Matyáš Holvek, Petr Krajíček, Šimon Malý, Martin Poborský, Dominik Štraus, Jaroslav Timko

LOVOSICE – BĚLÁ POD BEZDĚZEM 14:10 (6:5)
LOVOSICE – LOUNY 14:13 (7:6)
MOST – LOVOSICE 13:8 (3:7)
KUTNÁ HORA – LOVOSICE 15:11 (9:2)