Starší žáci podali kvalitní výkon

17. listopadu jsme odehráli předposlední mistrovský turnaj podzimní části soutěže. Zdá se, že středočeské celky Úval a Kutné Hory jsou nad naše síly, ale soutěž o žákovskou ligu máme rozehranou výborně. Pokud se nám podaří zvítězit ve dvou utkáních 30. 11. v Lovosicích vyhneme se prosincové kvalifikaci. I pres rozsáhlou marodku v týmu jsme odehráli dobry turnaj. Podrobnosti k vystoupení týmu si přečtěte v článku.

Kutná Hora – Lovosice 17:15
Turnaj jsme zahajovali proti Kutné Hoře a na hřiště se dostali všichni hráči. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané. Ve druhém poločase jsme bohužel nedokázali využít početní převahu a přesilovou hru jsme prohráli o 2 góly. Utkání nakonec skončilo dvoubrankovou prohrou. Navíc utkání zkalilo zranění Honzi Burši, který dostal nepříjemný úder do zad a k dalším utkáním už nenastoupil.

Lovosice – Bělá 14:7
Na Bělou jsme našli recept už na turnaji v Lounech a ani na jejich domácím hřišti jsme jim nedali šanci. Hráči Bělé se nedokázali prosadit proti našim vysokým spojkám. Výborně zahrál Šimon Malý. Na středu výborně připravoval pozice pro své spoluhráče a proměnil téměř každý střelecký pokus. Do utkání se znova zapojil celý tým.

Úvaly – Lovosice 15:14
Proti Úvalům nám vítězství uniklo v poslední sekundě. I když jsme dokázali odskočit na rozdíl 2 gólů, Úvaly dokázali několik minut před koncem vyrovnat a strhnout jednogólové vedení na svou stranu. My jsme nasadili osobní obranu a dokázali srovnat skóre. Bohužel jsme minutu před koncem utkání vedli, ale technickou chybou jsme ztratili míč, a navíc rozhodčí proti nám nařídili sedmimetrový hod. Úvaly úspěšně penaltu proměnili a po čase otočili utkání vítězně na svou stranu.

Lovosice – Most 17:7
Nejdůležitější utkání nás čekalo nakonec. Na turnaji v Lounech jsme i přes čtyřbrankové vedení nakonec s Mostem prohráli. Tentokrát nastoupili do utkání hráči základní sestavy a Honza Durček z mladších žáků, který skvěle nahradil nemocného Dominika Štrause na levém křídle. Obrana nám zpočátku utíkala na pravé straně útoku a Honzovi trvalo asi 3 góly, než přišel na to jak bránit. Ale od 7. minuty jsme z pravého křídla nedostali jediný gól. V obraně jsme hráli disciplinovaně a trpělivě navyšovali brankový rozdíl. V kritických momentech nás v brance podržel Jirka Günl.

Za celý turnaj chválím celé družstvo. Mladší žáci hráli svůj první turnaj za starší žáky a rozhodně se nenechali zahanbit. Navíc Martin Baičev vede tabulku střelců.

Tabulka pro postup do žákovské ligy po 5-ti turnajích:

1. Lovosice 6 4 0 2 86:76 8 bodů
2. Louny 6 3 0 3 85:75 6 bodů
3. Most 6 2 0 4 66:82 4 body

Sestava:

Jiří Gunl, Vojtěch Luxa

Šimon Malý 8, Martin Baičev 16, Marek Gebhart 6, Martin Prášil 3, Jan Durček 11, Lukáš Pfeifer 5, Václav Kovář 3, Matyáš Holvek 1, Petr Krajíček 3, Jan Burša, Jiří Bázler 2