Přes nevydařený začátek jsme v Karviné zvítězili

Ani velice nepříznivý stav na začátku střetnutí nepodlomil morálku našich hráčů, kteří dokázali v Karviné zvrátit špatně se vyvíjející střetnutí a jako první tým vezou z palubovky tohoto celku oba body. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

10.kolo TPE:

HCB OKD Karviná – HK .A.S.A. Město Lovosice
22:27 (10:11)

Začátek zápasu byl pro náš tým jako ze zlého snu. Sice jsme dokázali na úvodní branku Karviné odpovědět gólem Sýkory ze sedmimetrového hodu, ale to byl na dlouhé minuty náš poslední úspěšný střelecký pokus. Celých jedenáct minut jsme pak nedokázali za záda karvinského Schamse dostat jediný míč, byť jsme na to měli jedenáct pokusů. Nakonec se podruhé ze sedmimetrového hodu trefil Sýkora (15.minuta!) a odstartoval tak velký zvrat v zápase. Výrazně k tomu dopomohl brankář Adamík, který dnes opět podal vynikající výkon proti svému mateřskému klubu.

Naši házenkáři postupně snižovali náskok soupeře, poprvé pak srovnával ve 24.minutě Chroustovský na 8:8 a po prvním poločase jsme do šaten odcházeli s náskokem jedné branky.

Druhý poločas již byl v naší režii, Lovci postupně navyšovali dobrou hrou gólový náskok a ve 42.minutě vedli již 14:20. Šestibrankový rozdíl svítil na ukazateli téměř do konce střetnutí, když Karviná v závěru snížila na konečných 22:27.

Náš celek je tak prvním týmem, který dokázal z Karviné odvézt oba body a připisujeme si tak osmou výhru na naše konto. Díky tomu zůstáváme na čele tabulky a nyní nás čeká série pěti zápasů na domácí palubovce (začátek sezóny jsme kvůli rekonstrukci haly po povodni odehráli na palubovkách soupeřů).

Další střetnutí se hraje v hale Chemik v sobotu 16. listopadu od 17hodin, když hostíme celek Frýdku-Místku. Všichni fanoušci jsou zváni, přijďte nás podpořit!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „poprvé od začátku sezóny se nám nevydařil začátek zápasu, když jsme nedokázali proměnit ani jednu z jedenácti střel. Šance jsme si sice dokázali vypracovat, ale jejich zakončení bylo nedůrazné, lhostejné. Soupeř získal výrazné vedení a v tu chvíli nám pomohl brankář Adamík, který zneškodnil Karviné několik vyložených šancí, což nás dostalo zpět do zápasu. Ve druhé půli jsme již nastoupili velmi koncentrovaně a dokázali si vybudovat výraznější náskok. Vynikající výkon podal brankář Adamík, velice dobrý výkon předvedl Miko a střelecky se dařilo Jonášovi. Chtěl bych pochválit celý tým, který dokázal ustát nepříznivý začátek zápasu a ukázal silné morální vlastnosti. Chtěl bych zdůraznit, že jsme si ani chvíli nepřipouštěli, že bychom v zápase nemuseli zvítězit a to se nám vyplatilo. Kaňkou na vítězství jsou bohužel tři zranění hráči.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík, Landa 4, Sýkora 4/2, Motl, Chroustovský 2, Hes, Berka 3, Semerád, Jonáš 9, Kolomazník 1, Miko 3, Malý 1

Branky ze 7m hodů: 1 – 2
vyloučení: 2 – 6
rozhodčí: Horáček, Novotný
diváků: 386

Kategorie: aktuality, tým "A"