Páté vítězství mladších dorostenců

V osmém kole první ligy mladšího dorostu cestovali naši házenkáři do Jičína. Zde v sobotu po obědě sehráli mistrovské utkání, ze kterého vezou vysokou výhru a další dva body do ligové tabulky. Podrobnosti k zápasu v článku.

1.liga ml.dorostu, 8.kolo:

HBC Jičín – HK .A.S.A. Město Lovosice
23:37 (13:17)

Naše družstvo šlo hned v úvodu utkání do vedení, na které však zpočátku domácí dokázali odpovídat. Postupně jsme převzali otěže utkání do našich rukou a mnoho jsme Jičínu v jeho zbytku již nepovolili. Herní převaha byla sice na naší straně, ale do výraznějšího gólového odstupu se nám jít bohužel nepovedlo. První poločas tak skončil naším vedením 17:13.

Velmi povedeným vstupem do druhé půle, kdy jsme v sedmé minutě vedli již 22:13, se nám konečně definitivně podařilo zlomit odpor domácích hráčů a skóre poté začalo výrazněji narůstat převážně už jen na naší straně. Další zdramatizování utkání jsme v koncovce již nepřipustili a zápas jsme tak úspěšně dovedli do vítězného konce poměrně výrazným a zaslouženým rozdílem 37:23 v náš prospěch.

Naši házenkáři tak i nadále drží v první lize neporazitelnost, když jako jediní ještě neprohráli (třikrát remizovali). V tabulce jim patří první příčka před Karvinou, která má ale k dobru utkání s Plzní. V dalším kole, které se hraje 24. listopadu od 12 hodin v Lovosicích, hostí mladí Lovci házenkáře Dukly Praha.

Sestava a branky Lovosic: Zmatlík, Gebur – Johan 1, Provinský 4/3, Motejl 11, Karlovec, Konárik 11, Mareš 1, Čech 5, Seyfryd 4, Čepelák, Lichtenberg

7m hody: 3/2 – 3/3
vyloučení: 4 – 5 (ČK Provinský)
rozhodčí: Čapek, Veselý
diváků: 69