Mladší žáci zvítězili na výborně obsazeném turnaji v Plzni

Družstvo mladších žáků se 10. listopadu 2013 zúčastnilo silně obsazeného turnaje v Plzni. V nafukovací hale Talentu se Lovosice utkali s vedoucími týmy krajských lig – pražské (Dukla), západočeské (Talent) a jihočeské (Strakonice) doplněný o silné družstvo Šťáhlav. Ze všech velmi vyrovnaných utkání si domů odvezli diplom za první místo Lovosice před Duklou a domácím Talentem. Hráno 2×15 minut.

Výsledky:

HK Lovosice  – Sokol Šťáhlavy 15 : 13  (8:6)
Lovosičtí nastoupili k utkání bez jakéhokoliv rozcvičení se soupeřem, který měl úvodní utkání za sebou. A také to bylo proti papírově nejslabšímu soupeři znát. Teprve až od 10. minuty nepustili soupeře do vedení. Nadšeně hrající Šťáhlavští však byli celé utkání na dostřel, zejména díky nedůrazné obraně Lovosic.

HK Lovosice  – Dukla Praha  18 : 9    (9:6)
Proti favoritu turnaje se Lovosičtí vytáhli k výbornému výkonu. Až do 11. minuty se soupeři střídali ve vedení (6:6). Paradoxně pak pomohla Lovosicím hra ve 2-minutovém  oslabení a tak závěr poločasu vyzněl pro ně jednoznačně. Ani ve druhém poločase Lovosičtí nepolevili v důrazné obraně, zvláště když Jelínek zavřel branku. Z rychlých útoků snadno zvyšovali skóre, pro Duklu na závěr až příliš kruté.

HK Lovosice  – HBC Strakonice 14:13   (6:8)
Lovosičtí nezopakovali excelentní výkon z předchozího utkání. Strakoničtí snadno trestali nedůraznou obranu a spoustu technických chyb Lovosic. Naštěstí nedokázali utéci na více než 3-brankový odstup. Spíše vůlí dokázali Lovosice 2 minuty před koncem vyrovnat a v poslední minutě rozhodnout o svém vydřeném vítězství v utkání, ve kterém se nic nedařilo.

HK Lovosice – Talent Plzeň      13:13   (7:7)
V 5.minutě 5:0 pro Lovosice a zdánlivě nebylo co řešit. Lovosičtí sami sebe ukolébali bohorovností v obraně. V 10. minutě prohrávali 5:6 a z utkání se stalo drama. Drama o to větší, že Dojčinovič pro zranění v předchozím utkání nemohl nastoupit, Staněk si o přestávce mezi utkáními narazil ruku, Malého přepadly střevní potíže a Durček si rozhodčímu řekl o červenou kartu. Domácí byli v dalším průběhu stále o krok vpředu (jednou až o 3 branky), ale opět spíše vůlí Lovosice téměř zopakovali scénář z předchozího utkání.

Tabulka turnaje:

tabulka mlzPro Lovosice to byla po snadných utkáních severočeské ligy zkouška ohněm. Rychlá házená předváděná všemi fyzicky i technicky zdatnými soupeři snadno odhalila chyby a nedostatky. Vlastnost družstva Lovosic, že proti silným soupeřům hraje disciplinovaně a s důrazem, naopak se zdánlivě slabšími soupeři ztrácí nasazení, se projevila i tentokrát, byť se šťastným koncem. Pozitivem bylo, že ani při nepříznivém stavu hráči neházeli flintu do žita a dokázali otočit výsledek. Vynikající výkon odvedli Jelínek v brance, Kovář a do svého vyloučení Durček. Výborná utkání sehrál do svého zranění Dojčinovič. Příjemným překvapením byl výkon Svobody zejména v posledním utkání. Ani ostatní se na hřišti neztratili, byli pro soupeře nebezpeční, i když střídali skvělé okamžiky s chybami. Ve všech utkáních nastoupili všichni hráči. Družstvo zasloužilo za vůli po vítězství absolutorium.

Sestava Lovosic:
Jelínek – Durček, Kovář, Dojčinovič, Svoboda, Prášil, Malý, Staněk, Kafka, Šmíd, Šuma, Vosický,