Mladší dorostenci poprvé poraženi

Až v devátém kole první ligy mladšího dorostu našli naši mladší dorostenci přemožitele. Stalo se jím družstvo Dukly Praha,  které v Lovosicích vyhrálo o čtyři branky. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

1.liga ml.d., 9. kolo:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Dukla Praha
19:23 (9:12)

V neděli 24. listopadu 2013 jsme v 9. kole 1. ligy mladších dorostenců sehráli další zápas v naší domácí sportovní hale Chemik, tentokrát proti družstvu HC Dukla Praha. Hlavně díky špatné koncovce jsme v letošní sezóně poprvé pocítili hořkost porážky.

Hned v úvodu utkání, po našich neproměněných šancích šli hosté do vedení 0:3. Až poté jsme se dostali do hry a podařilo se nám srovnat skóre na 3:3. Další průběh první půle byl až do jeho závěru velmi vyrovnaný, ale díky několika zbytečným technickým chybám šla Dukla opět do vedení a poločas tak skončil pro nás nepříznivým stavem 9:12.

Bohužel i úvod druhé části hry byl ve znamení našich neproměněných šancí. I přesto se nám v 15. min. podařilo dotáhnout na rozdíl jediné branky 14:15. Dukle se  ale opět podařilo šňůrou tří branek odskočit na čtyřgólový rozdíl ve skóre 14:18. Když jsme se poté nadechovali k závěrečnému náporu a podařilo se nám opět dotáhnout na 16:18, přišlo naše zbytečné vyloučení. Tento moment byl, jak se později ukázalo, pro vývoj zápasu rozhodující. Náš zmar dokonalo vyloučení našeho hráče Jirky Kalíka za zcela zbytečný faul v závěru utkání. Na zvrat nám tak již nezbylo dostatek času a utkání jsme nakonec prohráli 19:23.

Poprvé v sezóně tak naši házenkáři odešli poraženi. V tabulce soutěže jim patří třetí příčka se ziskem 13bodů. V dalším kole zajíždíme na palubovku Karviné v neděli 1. prosince, kde nastoupíme od 17hodin.

Sestava a branky Lovosic: Zmatlík, Gebur – Poráč 2, Kalík 1, Johan 1, Provinský 7, Motejl 1/1, Karlovec, Konárik 5, Mareš, Čech, Seyfryd 2, Čepelák, Lichtenberg

7m hody: 2/1 – 0
vyloučení: 5 (D Kalík) – 7
rozhodčí: Skružný, Skružná
diváků: 69