Lovosice vítězem 6.kola Ligy Ústeckého kraje

Naši mladší žáci se o víkendu zúčastnili dalšího turnaje dlouhodobé soutěže žactva, které tentokráte hostilo Ústí nad Labem. Na turnaji startovala obě naše družstva a obsadila první dvě příčky. Podrobnosti k turnaji čtěte v článku.

Šesté kolo ligy Ústeckého kraje mladších žáků 2013/14 proběhlo dne 23. listopadu 2013 v Ústí n.L. Turnaj vynechávala silná družstva Loun a Mostu a pro nemoc nepřijeli hráči Žatce. V turnaji jasně zvítězilo A-čko Lovosic, kterému sebralo pouze B-družstvo bod v osobce. Druhé místo jednoznačně uhájilo lovosické B-čko. V tabulce nejsou započítány výsledky 5. kola z Mostu, a ani kontumace všech dnešních utkání Žatce. Hráno – osobka 5 minut, 5 nájezdů a hra 1×20 min.

Výsledky:

Lovosice A – Tygři Ústí n.L. – hra 13 : 0, osobka  4 : 1, nájezdy  6 : 1
Proti rychlé hře favorita ani domácí prostředí Ústí nepomohlo

Lovosice A – Slavoj Děčín – hra 20 : 3, osobka  6 : 2, nájezdy  8 : 1
Spolehlivý Jelínek v brance umožnil favoritovi jednoduše skórovat z rychlých útoků.

Lovosice A – Lovosice B – hra 13 : 3, osobka  4 : 4, nájezdy  6 : 2
Obětavost a důraz v úvodní osobce znamenal pro B-čko cenný bod. Proti síle a rychlosti A-čka ve hře ale neměli mladší Lovosic šanci.

Lovosice B – Slavoj Děčín – hra  12 : 8, osobka  5 : 4, nájezdy  4 : 4
V dlouho vyrovnaném utkání byli Lovosičtí stále o krok vepředu. Až v závěrečných minutách rozhodli o poměrně jednoznačném vítězství.

Lovosice B – Tygři Ústí n.L. – hra  13 : 7, osobka  5 : 1, nájezdy  5 : 3
Lovosičtí drželi stále jen jedno až dvoubrankové vedení, v závěru ale měli více sil.

Tabulka 6. turnaje:

4.turnajNeúplná tabulka po šestém turnaji:

tabulka turnajeV této soutěži nemá družstvo Lovosice A konkurenta a případné ztráty bodů jdou pouze na vrub podceňování soupeřů. Ani absence tří hráčů základní sestavy nebyla na výsledcích vůbec znát. Soupeři si v těchto utkáních nevěří, čímž nedůrazné obraně Lovosic ulehčili práci a co prošlo, zlikvidoval Jelínek v brance. Výborně zahráli Jelínek, Durček, Staněk a Kafka.

Úspěch B-družstva v turnaji vyšel z lepšího technického vybavení hráčů Lovosic. Lovosičtí nebyli tentokrát tak důrazní v obranných činnostech, ale poměrně snadno se dostávali do šancí. Při lepší účinnosti střelby mohla být utkání jednoznačnější. Výborný výkon odvedli Šmíd, Šuma a Vosický, velmi dobře zahrála děvčata. Ani ostatní nezklamali.

Sestava Lovosic A:

Jelínek – Durček, Svoboda, Malý, Staněk, Donát, Kafka, Burgr

Sestava Lovosic B:

Kalivoda – Frieserová, Benešová, Hoppová, Pokorná, Šmíd, Šuma, Vosický, Burša, Stevens