Lovci udělali první domácí krok

V úvodním utkání pětizápasové domácí série naši házenkáři nezaváhali a přesvědčivě porazili soupeře z Frýdku-Místku rozdílem osmi branek. Podrobnosti k vítěznému střetnutí čtěte v článku.

11.kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
33:25 (17:11)

Mnozí z fanoušků jistě ještě pamatují neskutečné utkání proti Frýdku-Místku, které Lovosice sehrály v loňské základní části extraligy. V něm totiž prohrávaly již desetibrankovým rozdílem, aby nakonec gólem v poslední minutě v domácím prostředí získaly oba body. V dnešním zápase již hráči nic takového opakovat nechtěli a od počátku nad svým soupeřem vedli. První brankové odskočení přišlo na konci úvodní desetiminutovky, kdy jsme od stavu 3:2 zvýšili na 6:2. V dalších minutách jsme udržovali 5-6gólový náskok, který se v poločase ustálil na stavu 17:11.

Soupeř se na začátku druhé půle maličko nadechl, když snížil na rozdíl čtyř gólů 20:16 (37.minuta).  Následnou pětiminutovku ale vyhráli naši házenkáři 5:1 a získali tak již osmibrankový rozdíl 25:17.  Ve zbytku střetnutí Lovci i nadále drželi 8-9gólový rozdíl, k čemuž nejvíce přispěl Honza Landa svými deseti brankami (jubilejní destátá branka znamenala i třicátý gól Lovosic). Střelecky se dařilo také Tomáši Hesovi, který se do sítě svých bývalých spluhráčů trefil sedmkrát. Celkově Lovosice zvítězily 33:25 a připsaly si první důležité domácí vítězství v těchto týdnech.

I nadále tak držíme první místo extraligové tabulky. Důležitou prověrkou bude již příští týden, kdy přivítáme celek Brna. Ten nám v úvodním utkání letošní sezóny uštědřil první porážku a máme mu tak určitě co vracet. Střetnutí se hraje v hale Chemik v sobotu 23. 11. od 17hodin.

Děkujeme všem skvělým fanouškům za podporu a těšíme se na další shledání již za týden!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „od první do poslední minuty jsme utkání kontrolovali. V první půli jsme nebyli dostatečně koncentrovaní a důslední v zakončování, díky čemuž byl rozdíl ve skóre jen šest branek. Výhra nad Frýdkem-Místkem byla první z pěti důležitých kroků, které musíme v domácím prostředí udělat. Samozřejmě chceme v zápasech doma naplno bodovat. Jsem rád, že všichni hráči dostali příležitost a svůj herní čas. Větší zkouška nás ale čeká již za týden proti Brnu, se kterým jsme letos ztratili svoje první ligové body.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík 2, Landa 10/2, Sýkora 2, Jelínek, Klimt 2, Hes 7, Berka 1, Semerád, Jonáš 5, Kolomazník 1, Miko 3, Malý

7m hody: 4/2 – 5/3
vyloučení: 5 – 6 (ČK Dyba)
rozhodčí: Brůna, Halada
diváků: 700

Kategorie: aktuality, tým "A"