Druhý turnaj Školní ligy Českého středohoří se vydařil

V neděli 3.listopadu byl v lovosické hale Chemik sehrán druhý podzimní turnaj Školní ligy Českého středohoří. Celkem se na něm představilo deset školních družstev a to dokonce i družstva z míst, kde se házená přímo nehraje. Podrobnosti k turnaji čtěte v článku.

Druhý podzimní turnaj lovosické školní ligy se vydařil. Pro velkou vytíženost haly Chemik byl tento turnaj sehrán v neděli 3.listopadu. Zúčastnila se družstva všech přihlášených škol z Lovosic a poprvé přijel i  tým ZŠ Libochovice. Pro zpestření byla pozvána i dvě školní družstva z Ústí nad Labem . V kategorii 1. – 3. třídy hrála čtyři družstva , v kategorii 4. – 5. třídy bylo družstev šest. Bylo sehráno 21 zápasů, hrací doba 2 x 12 min. V kategorii 1. -3. třída dominovalo družstvo 4. ZŠ Lovosice složené  z dětí, které hrají a trénují v HKM Lovosice. V kategorii 4. – 5. třída s převahou zvítězil celek reprezentující 3.ZŠ Lovosice také složený z házenkářů. Příjemné překvapení bylo vystoupení ZŠ Libochovice z města dosud házenou nedočteného. Celek ZŠ Libochovice tvořili žáci 4. a 5. tříd fyzicky velmi vyspělí. I technicky a herně bylo družstvo velmi dobré.

Na turnaji hrálo celkem 10 družstev a celkově se zúčastnilo  82 dětí. Turnaj byl hrán opět jako první  podzimní (28.9.) pod patronací TESCO,  které zajistilo odměny pro všechna družstva. Poděkování také zaslouží garant lovosické školní ligy HKM Lovosice, který poskytl halu, dresy a zařízení časomíry. Bezproblémový průběh školního turnaje byl zajištěn i díky pomoci rodičů, přítomných učitelů a trenérů HKM Lovosice.

Další turnaj školní ligy Českého středohoří je plánován na čtvrtek 21.listopadu opět v hale Chemik Lovosice.  Předpokládáme i větší účast celků 1. – 3. tříd a  družstev ZŠ Čížkovice.

Zúčastněná družstva  a školy :

4. ZŠ Lovosice: 1 – 3 tř. a 4 – 5 tř.
ELKO DDM: 4 – 5 tř.
3. ZŠ Lovosice: 1 – 3 tř a 4 – 5 tř.
1. ZŠ Lovosice: 1 – 3 tř. a 4 – 5 tř.
ZŠ Libochovice: 4 – 5 tř.
ZŠ Ústí n.L.: 1 – 3 tř a 4 – 5 tř.

Lovosice  4.listopadu 2013

Zpracoval: Ing.Jan Šváb, školní trenér DDM Elko Lovosice

 

Kategorie: aktuality