Druhý krok za námi, i Brno odjíždí poraženo

Ve druhém domácím zápase v řadě jsme hostili letos velmi dobře hrající tým Brna. Ambiciózní soupeř se chtěl v Lovosicích pokusit bodovat, ale naši Lovci mu v první půli umožnili pouze pětkrát skórovat a udělat tak důležitý krok k celkové výhře. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

12. kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – KP Handball Brno
21:16 (11:5)

Dalším soupeřem v našem domácím pětiboji byl v sobotu v podvečer tým Brna. Ten od začátku sezóny atakuje medailové pozice extraligy a po vysoké prohře v Plzni z minulého kola si chtěl napravit reputaci v zápase s naším týmem. Zápas byl zpočátku velmi opatrný, dlouho se ani jeden z týmů nedovedl prosadit, když na obou stranách dominovaly obrany a brankáři nad útočnými snahami hráčů v poli. První, i když krásnou, branku tak vsítil až v páté minutě brněnský Hanták. Našim Lovcům trvalo další dvě minuty, než dokázali úspěšně odpovědět Landou, zato ale následovala šestigólová šňůra našich házenkářů, po které jsme v 17.minutě získali vedení 6:1. Protivníkovi střelecké snahy značně eliminovala naše obrana, za kterou i dnes chytal pozorný Adamík. První poločas tak vyzněl zcela jednoznačně v náš prospěch, když jsme vedli nejprve 9:3 a na konci poločasu svítilo na ukazateli skóre 11:5 pro Lovosice.

Druhá půle přinesla z obou stran upracovanou házenou a soupeři se již přeci jen dařilo prosazovat častěji. Dokonce druhý poločas celkově vyhrál 11:10, ale nic to nezměnilo na naší konečné výhře 21:16, když v závěrečné minutě zlikvidoval střídající brankář Šálek sedmičku soupeřovu brankáři Bavlnkovi.

I po dvanáctém kole tak patří našemu týmu první příčka v tabulce, které vévodíme s náskokem jednoho bodu před druhou Plzní. Čtyři body navrch pak máme před třetím Jičínem, který se po špatném začátku sezóny propracovává tabulkou zpět na nejvyšší příčky. V dalším zápase hostíme 30. listopadu od 17hodin nováčka soutěže Zlín. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu a těšíme se na další setkání!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „odehráli jsme výborný první poločas, o čemž svědčí jen pět inkasovaných branek na naší straně. Hráli jsme koncentrovaně v obraně, za kterou se dařilo Adamíkovi a k tomu jsme udělali jen čtyři technické chyby. Za přístup v prvním poločase je určitě potřeba tým pochválit. Druhá půle se nesla v jiném duchu, ale dařilo se nám eliminovat střelbu ze spojky, na které je hra Brna založena a branky jsme dostávali z prostoru křídel a pivota. Celkově jsem spokojen, příležitost opět dostali všichni hráči a příští týden nás čeká zdolání třetího schůdku, na kterém proti nám stojí Zlín.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík, Landa 8, Sýkora 4/1, Jelínek, Klimt 4, Hes 3, Berka 1, Semerád 1, Jonáš, Kolomazník, Miko, Malý

7m hody: 3/1 – 1/1
vyloučení: 5 – 5
rozhodčí: Skružný, Kavulič
diváků: 690

Kategorie: aktuality, tým "A"