Do semifinále Českého poháru postupuje Dukla Praha

Ve středu večer jsme v pražské hale na Ruzyni odehráli čtvrtfinálové střetnutí Českého poháru. Zápas byl reprízou utkání z posledního extraligového kola a tentokráte se v něm lépe dařilo pražskému celku. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

Čtvrtfinále ČP:

HC Dukla Praha – HK .A.S.A. Město Lovosice
27:25 (14:12)

Dukla dokázala našemu týmu oplatit porážku z posledního extraligového utkání a díky vítězství o dvě branky postoupila do semifinále Českého poháru.

Házenkáři Lovosic vstoupili do utkání výborně, když se jim po sedmi minutách odskočit soupeři na rozdíl tří branek 1:4. Škoda, že poté přišlo několik neproměněných brankových příležitostí na naší straně, zatímco Dukla se již začala prosazovat a postupně srovnala stav střetnutí (ze stavu 3:6 otočili domácí na 7:6). Zbytek první půle pak byl naprosto vyrovnaný, když se obě družstva střídala ve skórování až do stavu 12:12. Dvě naše technické chyby ale umožnily Dukle dva rychlé protiútoky a v obou byli její hráči úspěšní. Do šaten tak Dukla odcházela s vedením 14:12.

Také úvod druhého poločasu byl ve znamení lovosických barev, když jsme úvodní pětiminutovku vyhráli 3:1 a srovnali na 15:15. V dalších minutách ale Dukelští tahali za delší konec provazu a neustále si uddržovali tříbrankové vedení. To na konci druhé desetiminutovky narostlo již na rozdíl šesti branek 24:18 a zkorigovat se nám jej podařilo až v samém závěru zápasu, když jsme čtyřmi góly v řadě snížili na konečných 27:25.

Do semifinále vedle Dukly postupují také hráči Karviné, kteří zdolali Hranice 32:31 a mistrovský Jičín, který si poradil s Brnem 28:23. O posledním postupujcím se rozhodne až v pondělí, kdy Frýdek-Místek hostí Plzeň.

Naši házenkáři pokračují v extraligových bojích o tomto víkendu, když v neděli hrají na palubovce Karviné od 10:30 hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „odehráli jsme velmi dobrý první poločas, kdy jsme pokračovali ve hře, která nám přinesla dosavadní extraligové úspěchy. Ve druhém poločase jsme na ni bohužel nedokázali navázat, přestali jsme hrát ze široka a už se neprosazovali naši křídelní hráči. Narozdíl od soupeře jsme nedokázali být agresivní ani v obraně a v souvislosti s tím se lépe dařilo i brankáři Dukly. Udělali jsme hodně technických chyb a naše hra postrádala dostatečný pohyb. Máme teď dva tréninky na to, abychom naši hru vylepšili a poprali se o další dva body v neděli v Karviné.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík, 2, Landa 4 Sýkora 8/3, Jelínek, Chroustovský 2, Klimt 2, Hes 1, Berka 6, Semerád, Jonáš, Miko, Malý

Branky ze 7m hodů: 4/4 – 3/3
vyloučení: 4 – 3
rozhodčí: Pavlát, Točík
diváků: 90

Kategorie: aktuality, tým "A"