Zazpíváme si společně vítězný chorál?

Nejen sportovní utkání nabídne v sobotu lovosická hala Chemik. Samozřejmě že největším lákadlem pro diváky bude souboj s tradičním rivalem ze Zubří, vedle toho ale může být fanoušek svědkem i několika mimosportovních událostí. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

7.kolo TPE:

Lovosice - ZubříDalší korálek na vítězném náhrdelníku chtějí naši házenkáři přidat v sobotu, kdy do Lovosic dorazí tradiční soupeř z Moravy, celek Zubří. Tomu se sice v dosavadním průběhu extraligy nedaří podle jeho představ, ale nic to nemění na tom, že do Lovosic přijede silný soupeř, ze kterého je potřeba mít respekt. Zubří v současné extraligové tabulce okupuje desátou příčku s bilancí dvou výher a čtyř proher. Především jeho poslední utkání vzbudilo emoce, když doma Valaši hostili celek Plzně. Jednoho z aspirantů na extraligovou medaili doslova zaskočili vynikajícím vstupem do utkání, ve kterém vyhrávali 11:3. Nakonec se ale před Plzní museli sklonit, když ta si ze Zubří odvezla nakonec dokonce desetibrankovou výhru!

Celek, který před dvěma lety slavil zisk mistrovského titulu, vede v nové sezóně srbský trenér Miroslav Čelič a ten má ve svém celku jako hlavní hvězdu Tomáše Bechného, zkušeného 29letého pivota. Zubří, které v loňské sezóně dokázalo postoupit do nadstavbové části výhrou v posledním kole základní části nad Duklou, nedoznalo do této sezóny téměř žádných změn. Kádr zůstal pohromadě a měl by tak být připraven bojovat o vylepšení umístění z loňského roku. V brance se již loni dařilo nejstaršímu z tria brankářů Petru Orságovi. Na křídlech se nejvíce daří již zkušenějšímu Tomáši Mičkalovi a také mladíkovi v zuberském dresu Janu Zahradníčkovi (ročník narození 1995). Ze spojek letos střelecky září legionář v zuberských službách Duško Trifunovič, který je zároveň nejlepším střelcem moravského týmu.

Zkušenostmi oplývají také další dva hráči na tomto postu Jakub Kulišťák a Štěpán Randýsek. Extraligové zkušenosti již několik let sbírají také hráči na postu pivotů, nejlepším z nich je bezesporu Tomáš Bechný, který je kapitánem celku.

V loňské sezóně jsme se Zubřím ve čtyřech vzájemných zápasech ztratili jediný bod (paradoxně jsme o něj ale přišli doma) a v domácím prostředí jsme samozřejmě favoritem. O tom, že náš celek nečeká žádné jednoduché utkání, ví svoje i trenér Lovosic Vladimír Šuma: „čeká nás velice těžký soupeř, přestože tomu jeho současné tabulkové postavení nenapovídá. Tým má i přes vedení srbským trenérem i nadále výrazný zuberský rukopis, jeho mladí hráči dokáží hrát celých šedesát minut v pohybu a my, pokud se chceme udržet na špici, musíme zvítězit. Je potřeba aby nás soupeř nedostal pod žádný tlak a věřím, že se nám to podaří, i když v týdnu několik našich hráčů trápily virózy. Do soboty se ale určitě dáme dohromady a věřím také v to, že nás neopustí dosavadní nasazení a chuť do hry.“

Je tedy určitě na co se těšit. Naši hráči nastoupí doma opět v černých dresech a je na vás, aby jste se pomalu začali také vy ztotožňovat s touto novou „domácí“ barvou. Vedle sportovního zážitku na vás čeká několik mimosportovních aktivit:

Co se týká posledního bodu, tak je zde jedna oficiální prosba z kabiny našich hráčů. Jak jste si jistě všimli, naši házenkáři po každém vítězném utkání (doma i venku) zpívají vítěznou píseň (Jsem král, egyptský faraon, atd.). Rádi by si tuto píseň po zápase zazpívali SPOLEČNĚ S VÁMI! Proto prosí všechny diváky, aby po utkání neodcházeli, v tom správném momentě se ztišili (a to včetně bubnů a dalších z tábora fan klubu) a do ticha haly si společně zazpívali. Text písně najdete v sobotním zpravodaji a na našem facebookovém profilu.

Utkání Lovosice – Zubří začíná v sobotu 12. října tradičně od 17hodin a těšit se můžete také opět na fan shop s fanouškovskými artikly. V nabídce budou již i autogramové kartičky a minidresíky nových hráčů, dodělávky chybějících dresíků i všech dalších pak již budou realizovány pouze v černé barvě.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: tým "A"