Vítěznou sérii utnul Mistr z Jičína

Až v 8.kole přišla další porážka lovosických hráčů, když Lovci nestačili na soupeře z Jičína. Poslednímu českému Mistru podlehli lovosičtí hráči rozdílem dvou branek, i když i oni v zápase mohli získat oba body. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

8.kolo TPE:

HBC Ronal Jičín – HK .A.S.A. Město Lovosice
26:24 (12:11)
jic_cn035

Duel Lovosic a Jičína odstartoval osmé kolo extraligy, když se zápas předehrával místo o víkendu právě ve středu, aby se Jičín mohl představit ve druhém kole Poháru EHF.

Začátek patřil domácím házenkářům, kteří se rychle ujali vedení 4:2. Lovosice ale ukázaly svou kvalitu, v dalších minutách byly Jičínu vyrovnaným soupeřem a především duo Berka – Motl dokázalo přetáhnout vedení na stranu Severočechů (20.minuta 7:8).  V závěru prvního dějství ale k dalšímu obratu přispělo několik zákroků domácího brankáře Machalického a minimální náskok si do kabin nesli házenkáři domácího celku.

Po změně stran se oba týmy střídaly ve vedení, Lovosice se ve 35. minutě dostaly do dvougólového náskoku 13:15, ale další minuty přinesly opět zcela vyrovnaný stav. A to až do 43.minuty, kdy domácí Zeman prostřelil Adamíka a srovnal na 18:18. Tři slepené branky Jičína přinesly nejvyšší vedení některého z týmů v utkání a ukázalo se, že náskok 21:18 pro domácí celek byl klíčovým momentem střetnutí. Domácí házenkáře podrželi několika zákroky jičínští brankáři, bohužel pro Lovosice se dvakrát při sedmičce blýsknul střídající Machalický (neprostřelil jej ani Motl ani Hes) a to Lovcům zlomilo vaz. Landa sice dokázal snížit na rozdíl jediné branky, ale závěrečná hra vabank přinesla poslední branku do sítě Lovosic.

Jičín tak doma uhájil vítězství a Lovosice se podruhé v sezóně musely sklonit před uměním soupeře. Díky předehrávce mají jejich hráči o víkendu volno a v dalším kole se pak představí v očekávaném duelu proti Dukle Praha. Toto utkání se hraje před kamerami ČT4 v neděli 27. října od 10:30 hodin v lovosické hale Chemik.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „dnes jsme nepodali optimální výkon, který se nám dařil v posledních kolech. V zápase jsme se nedokázali opřít o naši obrannou činnost. Naše defenziva nebyla důsledná, nechávali jsme hrát soupeře často bez přerušení. Navíc úvodní branky utkání jsme obdrželi po akcích, na které jsme se připravovali, ale nedokázali jsme je pokrýt. Problémy nám dělala i práce obou pivotů Jičína. Ve druhém poločase jsme změnili obranný systém, dokázali jsme získat vedení, ale sami jsme se o něj připravili technickými chybami. Zbytek zápasu byl stejný jako první poločas, snažili jsme se dotáhnout náskok soupeře, ale v závěru již rozhodovali maličkosti a naše dvě neproměněné sedmičky. V celém zápase nás trápila slabá efektivita střelby.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík 2, Landa 2, Sýkora 1, Motla 8/2, Chroustovský 2, Klimt, Hes, Berka 5, Semerád, Jonáš 3, Kolomazník, Miko 2

7m hody: 1/1 – 4/2
vyloučení: 4 – 2
rozhodčí: Kavulič, Skružný
diváků: 587

Statistiky ze zápasu na chf.cz

Kategorie: aktuality, tým "A"