V souboji o první místo úspěšnější naše záloha!

V neděli hostila hala Chemik šlágr druhé ligy, když se v Lovosicích utkaly dva doposavad nejlepší týmy soutěže. V souboji o první příčku jsme byli úspěšnější a zůstáváme i nadále neporaženi. Více k zápasu si přečtěte v článku.

5.kolo 2.ligy mužů SVČ:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Sokol Libčice n./Vlt.
25:23 (14:10)
mub_cn019

V magnetu kola a v souboji s doposud neporaženými Libčicemi jsme si od počátku zápasu budovali mírné vedení. Zpočátku se nám dařilo držet si 2-3brankový náskok, který na začátku poslední desetiminutovky první půle narostl na rozdíl čtyř gólů (22.minuta 10:6). V jednu chvíli jsme dokonce vedli již o pět branek, ale soupeř byl v poslední minutě brankově úspěšný a poločas tak skončil 14:10 v náš prospěch.

I ve druhé půli jsme udržovali 4-5 brankový náskok a to až do 43.minuty střetnutí. Dlouhých osm minut jsme pak ale neskórovali a Libčice sérií čtyř gólů dokázaly zápas zdramatizovat (51.minuta 20:19). Závěrečná desetiminutovka ale již byla opět v naší režii, dokázali jsme brzy opět odskočit na rozdíl čtyř branek. V závěru jsme vedli 25:11, aby protivník dvěma góly v poslední minutě zkorigoval na konečných 25:23.

Po vítězství nad Libčicemi tak zůstáváme neporaženi a vévodíme 2.lize se ziskem devíti bodů. V dalším kole zajíždíme do Zruče nad Sázavou, která si jako nováček soutěže nevede vůbec špatně. V dosavadním průběhu získala šest bodů a drží se v polovině ligové tabulky.

Komentář vedoucího týmu Tomáše Bartha: „do utkání jsme šli s cílem zisku dvou bodů a snahou o udržení naší neporazitelnosti v tomto ročníku. I když o vítězství jsme museli bojovat až do samého závěru, splnit tyto cíle se nám podařilo. Libčice ve druhém poločase stáhly náš naskok na rozdíl jediné branky, nám se ale zlepšenou střelbou podařilo odskočit na čtyři branky, i když se nám nedařilo v obraně. Tento rozdíl jsme pak drželi do posledních minut, když soupeř zkorigoval stav v samém závěru. Střelecky se opět blýkl Sýkora, v brance nás opět podržel Honza Jakub. V sobotu jedeme k nováčkovi soutěže do Zruče, kde to určitě nebude lehké, ale z prvního místa tabulky se nám nechce  a tak uděláme vše proto abychom na špičce ligy vydrželi.“

Sestava a branky Lovosic: Jošt, Jakub – Semerád, Franc, Machač 2, Sýkora 10/3, Mikš 2, Hrdlička 2, Jelínek Roman 1, Kapr, Bucek 2, Házl Michal 2, Smetana, Malý 4/1

Branky ze 7m hodů: 4 – 0
vyloučení: 0 – 4
rozhodčí: Blanar, Haramul
diváků: 80

Statistiky ze zápasu na chf.cz

Kategorie: aktuality, tým "B"