V neděli čeká Lovosice důležité střetnutí s Duklou!

Deváté kolo házenkářské extraligy přináší očekávaný duel mezi lovosickými házenkáři a pražskou Duklou. Dva odvěcí soupeři na sebe narazí v neděli dopoledne a jejich duel bude živě přenášet sportovní kanál České televize. Podrobnosti k zápasu včetně komentáře trenéra Šumy čtěte v článku.

9.kolo TPE: HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Dukla Praha
neděle 27. 10. v 10:30
Lovosice - Dukla

Drama, emoce, napětí a kvalitní házenkářské výkony na obou stranách, to jsou atributy, které budou zcela jistě provázet i další vzájemný duel Lovosic a Dukly Praha. V posledních sezónách zápasy těchto týmů v nadstavbové části rozhodovaly o tom, zda se jeden nebo druhý tým umístí na medailových pozicích. V paměti mnoha házenkářských fanoušků je stále poslední utkání sezóny 2010/2011, kdy se ve vyprodané lovosické hale rozhodovalo o tom, zda titul zamíří do Prahy nebo zůstane v Lovosicích. Šťastnější nakonec byli házenkáři z Prahy a na Lovosice zbylo jen historické stříbro.

V loňském ročníku se Lovosice střetly s Duklou čtyřikrát. V základní části Lovosice v domácím prostředí s Duklou remizovaly 22:22, když se Severočeši o vítězství připravili sami vlastní technickou chybou, která nabídla Kotrčovi srovnání v poslední vteřině. V odvetné části Lovosice v Praze o branku podlehly (19:18). Nadstavbová část přinesla další dva duely, v úvodním Dukla v Praze zvítězila 25:19, aby jí Lovosice v posledním kole oplatily porážkou 29:24.

Napínavý a vyrovnaný duel bude zcela jistě k vidění i v nedělním střetnutí, kdy aktuálně druhý celek soutěže Lovosice přivítá sedmý tým extraligy Duklu Praha. Obě družstva po osmi kolech dělí čtyři body a Lovosice by určitě rády bodový rozdíl po víkendu ještě navýšily. V cestě jim ale bude stát velmi silný tým, který se nevzdává za žádných okolností. Jeho nejvýraznější postavou je brankář Tomáš Petržala, který je stabilní oporou Dukly Praha a patří k nejlepším brankářům celé soutěže. Na křídlech operují Jakub Kastner a Milan Kotrč, dva rychlonozí hráči, kteří vynikají jednak uvolněním jeden na jednoho, ale jejich síla je především v přechodu do rychlého protiútoku. Na pivotu hraje jeden z nejzkušenějších hráčů v soutěži na tomto postu a člen reprezentačního kádru Kamil Piskač. Údernou sílu na spojkách pak tvoří trojice Vojtěch ŠikZdeněk PolášekDavid Šůstek, přičemž prvně jmenovaný je se třiceti brankami nejlepším střelcem Dukly v letošním ročníku. Trenérem týmu je velezkušený lodivod Pavel Pauza, který v Dukle působí již dlouhou dobu a byl také trenérem národního týmu.

O síle klubu svědčí i slova trenéra Lovosic Vladimíra Šumy, který sám v Dukle dlouhou dobu působil a připsal si v jejím dresu i národní házenkářské tituly: „náš nedělní soupeř je klub s největší házenkářskou tradicí v republice a držitel nejvíce českých a československých titulů mezi házenkářskými kluby. Také v posledních letech se drží na házenkářském výslunní a jeho házenkáři pravidelně získávají některou z medailí. I v současnosti má Dukla velice silný kádr s jedním z nejkvalitnějších brankářů v extralize. Hraje velice tvrdou obranu 0:6, ze které vyráží do smrtelných přechodů do rychlého útoku především dvojice Kastner-Kotrč. Na tuto její zbraň si musíme dát největší pozor. I když se Dukle v posledních zápasech úplně nedařilo, rozhodně z naší strany nesmí přijít ani náznak podcenění, v domácí hale a před vlastními diváky chceme samozřejmě zvítězit.“

 Utkání se hraje v lovosické hale Chemik v neděli 27. října od 10:30 hodin. Všichni házenkářští fanoušci jsou srdečně zváni!

Kategorie: tým "A"