V Lovosicích se odehrál I.Open Tesco Cup

Pro naši nejmenší kategorii minižáků se v sobotu 28. září konal vůbec první turnaj 4+1 v podzimní části, který hostila nově zrekonstruovaná hala Chemik. Celkem se ho zúčastnilo osm týmů a jak turnaj dopadl si můžete přečíst v článku.Minižáci Tesco CupTurnaj minižáků  I. Open Tesco Cup v házené 4+1

Lovosice,  28.září 2013

V nově rekonstruované hale Chemik se uskutečnil první turnaj minižáků v podzimní  části sezony 2013 – 14. Turnaje se zúčastnilo celkem  8 družstev v kategorii mini a přípravky. Hrálo se ve dvou skupinách a po ukončení skupin se hrály zápasy o umístění. Zúčastnila se družstva mini  Lovosice 2004, Lovosice 2003, Tygři Ústí a Loko Louny. Hrálo se  2x 12 min. Lovosičtí minižáci obstáli se ctí, v kategorii mini obsadili první a třetí místo (druzí skončili Tygři Ústí), v přípravkách obsadila lovosická družstva první a druhé místo a to s velkou převahou. Turnaje se zúčastnilo celkem 28 dětí z Lovosic a 32 dětí z Loun a Ústí n.L. Sponzorem turnaje byl obchodní řetězec TESCO, který připravil pro všechny zúčastněné odměny.

Turnaj lze hodnotit jako úspěšný a jistě splnil svůj cíl – umožnit dětem co nejvíce zápasů v jejich začínající sportovní kariéře a případně  přilákat nové děti, což se také povedlo. V průběhu turnaje se přihlásili dva noví zájemci.

Další turnaj pod patronací TESCO plánujeme na 3.listopadu a měl by se hrát jako součást školní ligy lovosických škol.

Jan Šváb      HKM Lovosice