V Českém poháru postupujeme do 4.kola

Ve středu večer se naši házenkáři představili ve třetím kole Českého poháru. Jejich soupeřem byl celek z Mladé Boleslavi a ten nedal našemu extraligovému týmu nic zadarmo. Utkání bylo padesát minut vyrovnané, více pak čtěte v článku.3.kolo Českého poháru:

TJ AŠ Mladá Boleslav – HK .A.S.A. Město Lovosice
28:33 (14:15)Mladá Boleslav pohár

Již úvod střetnutí naznačil, že domácí tým nažhavený na konfrontaci s extraligovým soupeřem, neodevzdá svoji kůži lacino a náš celek se o tom přesvědčoval plných padesát minut střetnutí. Mladá Boleslav se v úvodu střetnutí ujala vedení 3:1, které se nám čtyřmi góly v řadě podařilo otočit na 5:3. Během jedné minuty ale bylo ze strany domácích opět srovnáno a vyrovnaná byla celá první půle, ve které až v poslední minutě strhl poločasové těsné vedení na naši stranu Klimt.

Našemu celku se vydařil vstup do druhého poločasu, kdy jsme si dokázali vybudovat čtyřgólové vedení 20:16 (36.minuta). Za čtyři minuty ale houževnatí domácí házenkáři čtyřikrát skórovali a náš náskok byl zcela vymazán. Třikrát se pak v následujícících minutách Mladá Boleslav dostala do vedení, naposledy ve 46.minutě 24:23. Naštěstí závěr střetnutí naše zkušené družstvo zvládlo tak, jak se od něj očekávalo, nejprve jsme otočili na 26:24 a později získali až šestigólové vedení. Střetnutí jsme nakonec vyhráli poměrem 33:28.

Další kolo se hraje za tři týdny, tj. 23. 10. a narazit v něm můžeme již i na extraligové celky, které se všechny stejně jako náš tým probojovaly do dalšího kola.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „v Mladé Boleslavi jsme dosáhli povinného vítězství a postoupili do dalšího kola. Někteří naši hráči k tomu bohužel přistoupili dosti lehkomyslně a proto jsme soupeři dlouho dávali naději na velmi dobrý výsledek. Byl to diametrálně odlišný výkon od našeho sobotního zápasu s Hranicemi, který si nesmíme dovolit ani proti slabšímu soupeři hrajícímu o dvě soutěže níže. To by se nám v utkání proti extraligovému celku rozhodně nemuselo vyplatit. Výborné výkony podaly opory Motl, Berka, Krahulík a brankář Adamík.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík 2, Sýkora 5, Motl 5, Franc 2, Chroustovský 2, Klimt 7, Hes 2, Berka 3, Jelínek 2, Jonáš 1/1, Kolomazník, Miko 2

branky ze 7m hodů: 1 – 1
vyloučení: 2 – 3
rozhodčí: Kavulič, Skružný
diváků: 80

Kategorie: aktuality, tým "A"