Starší žáci na turnaji v Mostě

V neděli 6. října zajíždělo družstvo starších žáků, ke svému prvnímu mistrovskému turnaji v nové sezoně, do Mostu.  Byl to velmi náročný turnaj a do hry se postupně zapojilo všech 12 hráčů. Kompletní informace k turnaji si přečtete v článku.

Vzhledem k malému počtu družstev v ústeckém kraji byla soutěž spojena se středočeským krajem, za účasti družstev z Lovosic, Loun, Mostu, Bělé pod Bezdězem, Úval u Prahy a Kutné Hory . Turnaje probíhají vždy po 5-ti družstvech a jeden účastník má vždy volno. Tento turnaj byl již druhým kolem, Lovosice měli na prvním turnaji v Kutné Hoře volno. V sobotním turnaji v Mostě chyběla Kutná Hora a tak jsme se na turnaji postupně utkali s Mostem, Úvaly, Louny a Bělou pod Bezdězem. Turnaje budou v letošní sezoně probíhat systémem každý s každým ve hře na  2 x 15 min. Byl to velmi náročný turnaj a do hry se postupně zapojilo všech 12 hráčů, na lavičce s námi byl také Marek Gebhart, který ovšem nemohl nastoupit, vzhledem k dobírání antibiotik.

Sestava Lovosic:
Jiří Günl (br.), Dominik Štraus, Šimon Malý, Martin Poborský, Martin Baičev, Lukáš Pfeifer, Marek Gebhart, Jan Heřmanovský, Petr Krajíček, Jan Burša, Jiří Bázler, Matyáš Holvek, Jaroslav Timko

HK Baník Most – HK Lovosice 12:16 (6:9)
Výborný  vstup do turnaje, kvalitní obrana i předvedená hra dávali velmi dobrý příslib do dalších utkání. I přes výškovou převahu soupeře jsme se dokázali prosazovat v útoku a velmi dobře soupeře eliminovat v obraně.

Střelci Lovosic: Martin Baičev 5, Jan Heřmanovský 3, Petr Krajíček 2, Jaroslav Timko 2, Lukáš Pfeifer 2, Martin Poborský 1, Matyáš Holvek 1

Sokol Úvaly – HK Lovosice 15:14 (7:8)
I na začátku druhého utkání jsme pokračovali ve výborném výkonu. Od 10-té minuty kdy jsme vedli 7:3, došlo z naší strany k podcenění soupeře, začali jsme kupit technické chyby a náš výkon šel rapidně dolů. Po přestávce jsme stále udržovali 1-2 brankové vedení. Soupeři se podařilo dvě minuty před koncem vyrovnat, my už jsme nebyli schopni do konce zápasu odpovědět a minutu před koncem vstřelil soupeř vítězný gól.

Střelci Lovosic: Martin Baičev 7, Dominik Štraus 2, Lukáš Pfeifer 2, Šimon Malý 1, Jaroslav Timko 1, Martin Poborský 1

Lokomotiva Louny – HK Lovosice 17:10 (11:5)
Nejhorší předvedený výkon na turnaji. V 7-mé minutě si náš tým za stavu 6:1 vybral oddechový čas, protože na hřišti se pohyboval úplně jiný tým než v prvním utkání, chyběla bojovnost, nasazení. Soupeř nám po celé utkání nedal šanci na jeho zdramatizování.

Střelci Lovosic: Martin Baičev 6, Lukáš Pfeifer 2, Jan Heřmanovský 1, Dominik Štraus 1

Sokol Bělá pod Bezdězem – HK Lovosice 17:16 (6:8)
Toto utkání mělo podobný obraz hry jako utkání s Úvaly. Výborný začátek, vedení v poločase, vedení po většinu druhého poločasu. Soupeř šel poprvé do vedení 2 minuty před koncem a my už jsme nedokázali odpovědět.

Střelci Lovosic: Martin Baičev 8, Jaroslav Timko 5, Šimon Malý 1, Jan Heřmanovský 1, Jan Burša 1

Jan Heřmanovský