Starší dorostenci na Plzeň nestačili

Družstvo staršího dorostu bohužel nedokázalo v domácím prostředí napodobit své mladší kolegy a s týmem Plzně prohrálo po vyhraném poločase o tři branky. Více k utkání čtěte v článku.Std1.liga st.dorostu – 2.kolo:

HK Město Lovosice – SSK Talent Plzeň
26:29 (15:12)

Jako na houpačce probíhalo utkání první ligy staršího dorostu v neděli v lovosické hale, kde naši hráči hostili soupeře z Plzně. Začátek zápasu se nám vůbec nevydařil, nepřesně jsme zakončovali a Plzeň díky nepřipravené střelbě měla možnost rychlých protiútoků. Ty její hráči dokázali zužitkovat a po sedmi minutách vedli 6:1! Logicky pak následoval time-out našeho trenéra, po kterém se hra zklidnila a podařilo se nám postupně z náskoku soupeře ukrajovat. Poprvé bylo srovnáno ve 25.minutě, kdy jsme po sérii tří gólů vyrovnali na 10:10. Závěrečnou pětiminutovku jsme pak vyhráli 5:2 a do šaten odcházeli s třígólovým vedením.

Takovým rozdílem jsme nad Plzní vedli ještě ve 40.minutě (21:18). Pak ale přišel náš dlouhý střelecký výpadek, když jsme na další branku čekali osm minut! V tu chvíli byl ale stav nerozhodný 22:22. Bohužel se nám vůbec nevydařil závěr utkání, soupeř převzal otěže hry a utkání dotáhl do vítězného konce.

V dalším kole zajíždíme společně s týmem mladšího dorostu do Ostravy, kde se utkáme s místním týmem v sobotu 5. října od 15hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „začátek střetnutí jsme nezachytili a především díky ukvapené střelbě jsme hostům dávali možnost nás trestat z rychlých protiútoků. Z těch jsme v začátku dostali několik branek a než jsme se rozkoukali, rázem jsme prohrávali o pět gólů. Po oddechovém čase a s příchodem Pěkného na střed se hra  výrazně zlepšila a byli jsme to právě my, kdo momentálně diktoval hru. Začala se nám dařit střelba a výrazně se zlepšila také obrana. Ve druhé  části jsme ale opět výrazně pokulhávali v koncovce a od patnácté minuty jsme byli  v útoku prakticky neškodní. Plzeň tak nabírala s časem vítr do plachet a zápas otočila ve svůj prospěch.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička – Paleček, Mareš 1, Poráč 2, Konárik 1, Baičev 1, Černý 2, Dlouhý Jiří 2, Barth 7/2, Pěkný 2, Strnad, Timko, Machač 2, Franc 6

Branky ze 7m hodů: 2 – 3
vyloučení: 3 – 7
rozhodčí: Skružný, Skružná
diváků: 80

Statistiky k zápasu na chf.cz