Po výhře nad Duklou Lovosice zpět na špici extraligy!

Deváté kolo nejvyšší házenkářské soutěže mužů přineslo mimo jiné i televizní duel mezi Lovosicemi a Duklou Praha. Tradičně emocemi nabyté střetnutí tentokrát nepřineslo žádné drama, když házenkáři Lovosic měli zápas pevně ve svých rukou. Více k zápasu čtěte v článku.
 
9.kolo TPE:
HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Dukla Praha
31:26 (13:10)
Lovosičtí házenkáři dnes nenechali nikoho na pochybách, kde zůstanou další dva extraligové body a od počátku drželi otěže střetnutí pevně ve svých rukou. A to i navdory tomu, že v sestavě chyběl reprezentant Motl, kterého dnes ale skvěle nahradil Sýkora, autor devíti branek. 
 
První dvě minuty přinesly dvě rychlé branky z rukou domácích házenkářů, ale Dukla rychle dokázala srovnat krok a až do 17.minuty se držela na dostřel Lovosic (17.minuta 7:6). Další minuty byly na branky chudé, dobrými zákroky se prezentovali oba brankáři, jak lovosický Adamík tak opora Pražanů Petržala. Výsledkem byly pouhé dva góly v dalších sedmi minutách, ale naštěstí pro domácí hráče to byly branky z rukou lovosických Lovců. Lovosice tak získaly poprvé třígólové vedení a to si udržely až do konce prvního poločasu, který vyhrály 13:10. 
 
Výborný vstup předvedly Lovosice do druhé půle, kdy čtyřmi góly v řadě odskočily Dukle na rozdíl sedmi branek 17:10. I v dalších minutách pak domácí svého soupeře přehrávali a vybudovali si až devítigólové vedení (22:13 ve 44.minutě). O vítězi zápasu tak bylo rozhodnuto a střetnutí se tak již víceméně dohrávalo. Výborně si v něm vedl křídelník Dukly Kotrč, který byl neomylný při zakončování z rychlých protiútoků. Z těch dokázala Dukla snížit gólové manko, aby nakonec z Lovosic odjela s porážkou 26:31. 
 
Pro domácí znamená sedmá výhra v soutěži posun zpět na první příčku, když dnes Hranice překvapivě podlehly v domácím prostředí Jičínu a umožnily tak Severočechům návrat zpět na nejvyšší pozici. Nyní následuje reprezentační přestávka, další střetnutí odehrají Lovosice v Karviné 10. listopadu, další sobotu 16. listopadu se pak představí doma proti Frýdku-Místku. 
 
Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „máme samozřejmě obrovskou radost z vítězství. Od začátku střetnutí jsme tahali za delší konec provazu, vycházeli jsme z velmi dobré obrany za kterou spolehlivě zachytal opět Adamík. Výborné utkání odehráli křídla Sýkora a Malý i rozehrávač Berka. Padesát minut se nám dařilo dodržovat taktiku nehnat se do rychlého protiútoku a ubránit tak důsledně útok soupeře. Na konci jsme již v této disciplíně polevili a dostali zbytečné čtyři góly z rychlého útoku. Pokud ale budeme i nadále dodržovat taktiku a disciplínu z posledních zápasů, budou mít naše utkání vždy podobný konec. I dnes byla na hráčích vidět chuť od první minuty a soupeři jsme nedali žádnou šanci.“  
 
Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík 1, Landa 3, Sýkora 9/4, Chroustovský 4, Klimt, Hes, Berka 4, Semerád, Jonáš 4, Kolomazník 1, Miko 1, Malý 4
 
Branky ze 7m hodů: 5 – 4
vyloučení: 4 – 5
rozhodčí: Novotný, Horáček
diváků: 750
Kategorie: aktuality, tým "A"