Nejmladší družstva v Chemiku excelovala

V lovosické hale se v sobotu konal druhý turnaj Ústecké ligy minižáků a přípravek. Toho se zúčastnilo celkem deset týmů a naše týmy na turnaji opět přesvědčily o své kvalitě. Podrobnosti k turnaji si přečtěte v článku.

Druhý turnaj Ústecké ligy minižáků a přípravek, Lovosice 5.října 2013

Turnaje se zúčastnila všechna přihlášená družstva, takže se hrálo ve dvou skupinách mini se čtyřmi celky a v kategorii přípravek  v jedné skupině se  šesti. Hrálo se 1 x 12 minut na dvou hřištích v hale Chemik. Domácí Lovosice mají v každé skupině jedno družstvo složené z hráčů jednoho ročníku. Vystoupení lovosických nejmladších házenkářů bylo podobně jako v prvním turnaji velmi úspěšné  a všichni zaslouží pochvalu. Ceny pro všechna družstva zajistil spolupořadatel turnaje ELKO DDM Lovosice .

Skupina mini A

Družstva: Lovosice 2003, Loko Louny, DHK Most, Loko Cheb.

V domácím celku si zahráli všichni  všichni  evidovaní hráči kromě nemocných  Adama Turkeho a Tomáše Suchého. Lovosické družstvo vyhrálo bez problémů všechny zápasy s celkovým skóre 56:15. Soupeře předčilo ve všech směrech a na nových hráčích je patrné, že jejich projev se lepší zápas od zápasu. Pokud lovosičtí nastoupí v nejsilnější sestavě, nemají asi v kraji rovnocenného soupeře.

Skupina mini B

Družstva: Lovosice 2004, Tygři Ústí n.L., Baník Most, ŠroubárnyŽatec.

V této skupině dominovali chlapci Baníku Most (na minulém turnaji porazily i neúplné Lovosice 2003). Domácí družstvo složené z hráčů většinou o rok mladších srdnatě bojovalo a ze tří utkání vyhrálo dvě výrazným rozdílem. Prohrálo pouze s Mostem o tři branky a to hlavně zásluhou nepřesné střelby. I tento ročník se jeví jako  velmi  perspektivní, především bojovným a aktivním projevem při zápase.

Skupina přípravky

Družstva: Lovosice 2005, Tygři Ústí, DHK Most, Baník Most, Chomutov, Loko Cheb.

Žáci lovosického celku v této kategorii tvoří partu všeobecně sportovně nadaných dětí,  které by asi byly úspěšné v každém sportu. Jejich bojovnost a vitalita by mohla sloužit příkladem i mnohem starším kategoriím. Vyhráli všechny zápasy s celkovým skóre 93:14   (60 minut hry). Jejich pohyblivost při osobní obraně dokáže zcela eliminovat hru soupeře i s hráči o rok staršími (např.Loko Cheb). Pokud se tato parta „nezkazí“ a vydrží s tímto přístupem i v budoucnosti, může dosáhnou  vysoko. Prostě řečeno to vypadá, jako když na hřiště vypustíte pytel blech.

Jan Šváb,  HKM Lovosice