Hladká výhra starších dorostenců v Náchodě

V šestém kole první ligy starších dorostenců zajížděl náš celek do Náchoda. Ten v prozatimním účinkování nezískal ani bod a první body mu nedovolili získat ani naši hráči, kteří vysoko zvítězili. Více informací k zápasu čtěte v článku.

6.kolo 1.ligy st.dorostu:

HC TJ Náchod – HK .A.S.A. Město Lovosice
20:34 (5:18)
std_duk_cn005

O tom, kdo bude po závěrečném hvizdu oslavovat oba body, rozhodla vlastně již úvodní čtvrthodina střetnutí. V prvních pěti minutách nepadla jediná branka (!) a skóre zápasu otevřel až domácí hráč, jehož gól poprvé a naposledy domácím přinesl vedení. Dalších jedenáct minut se Náchod z branky neradoval, zatímco naši hráči vstřelili osm branek v řadě a v 16.minutě svítilo na ukazateli 1:8 pro Lovosice. Zbytek první půle jiný obrázek nepřinesl, Náchod sice ve 22.minutě snížil na 5:11, ale do konce poločasu již střelecky neuspěl a naši hráči navýšili stav na poločasových 5:18.

Ve druhé půli se již nic zásadního nestalo, trenéři dali možnost všem našim hráčům, kteří si také vyzkoušeli různé styly obranného systému i útočné kombinace. V konečném součtu Lovosice zvítězily 34:20 a připsaly si další dva body do ligové tabulky.

V té jsou na šesté příčce se ziskem šesti bodů. V dalším kole přivítáme celek Zubří v hale Chemik a to v neděli 10. listopadu od 14hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „konečně se povedlo našim hráčům plnit přesně to, na čem se s vedením družstva před zápasem domluvili. Vysunutá obrana s napadáním krajních spojek od Machače totiž hráče soupeře totálně vyváděla z míry. Bránění v pěti na šesti metrech pak nutilo domácí k nepřipravenému zakončení a tak se nám podařilo vytvořit si slibný náskok do druhého poločasu. A to jsme ještě spoustu vyložených šancí neproměnili. Ve druhém dějství se hra vyrovnala, nicméně naši spíše kontrolovali hru. Vyzkoušeli jsme si jak nové útočné složení družstva, tak i jiné způsoby bránění. Asi právě proto docházelo v útočné části k častým nepřesnostem a tak byl konečný stav pouze o čtrnáct branek.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička – Paleček 1/1, Mareš 2, Poráč 4, Baičev 1, Černý 6, Dlouhý Jiří 3, Barth 9/1, Pěkný 1, Strnad 4, Machač 1, Franc 2

Branky ze 7m hodů: 1 – 2
vyloučení: 4 – 1
rozhodčí: Moravec, Rutta
diváků: 30

Statistiky ze zápasu na chf.cz