Do Jičína s pokorou a nadějí na úspěch

Šest zápasů v řadě neprohráli házenkáři Lovosic v nejvyšší soutěži házenkářů a další dvě kola napoví, jak na tom jejich aktuální výkonnost opravdu je. Čekají je dva velmi těžké zápasy, hned v tom prvním v rámci osmého kola nastoupí na palubovce mistrovského Jičína. Pozvánku na utkání najdete v článku.

8.kolo TPE: HBC RONAL Jičín -HK .A.S.A. Město Lovosice
středa 16. 10. od 19hodin

Jičín - LovosiceNa konci loňského ročníku se házenkáři Jičína radovali ze zisku mistrovského titulu. Ten jejich ruce zvedaly nad hlavu zcela zaslouženě, vždyť extraligu vyhráli s náskokem pěti bodů a dvakrát zvítězili dokonce v Lovosicích. V základní části dobyl Jičín halu Chemik vítězstvím 30:22, v nadstavbové části pak stejným rozdílem 29:21. Jičínu mají Lovosice tedy co vracet, neboť právě tyto prohry mohly být klíčovými v boji o medailové pozice v extralize.

Po skončení posledního soutěžního ročníku odešla z Jičína stěžejní postava týmu, rozehrávač Tomáš Babák. I jeho odchod má určitě vliv na výsledky týmu v letošním ročníku, kdy má Jičín z prozatimního svého účinkování bilanci tří výher a čtyř proher, z toho jednu z vlastní palubovky, kde podlehl celku Frýdku-Místku. Do týmu vedeného trenérem Alešem Babákem byla v předsezónní přípravě zabudována čtveřice Krahulec – Klačo – Groh – Skopal. Většina z nich se dokázala výrazně herně zapojit a rozšířit tak dosavadní kádr.

K nejvýraznějším postavám jičínského kádru patří střelec Jan Vocásek, který je se 36brankami nejlepším střelcem týmu, střelecky se daří také další spojce Tomáši Zemanovi. Na křídlech najdeme dva velmi zkušené hráče Michala Krause a Radka Krále. Za obranou Jičína najdeme trojici brankářů, přičemž ve svatyni Jičína se střídají většinou David Machalický a zkušený Lukáš Kurial. Do týmu se také velice dobře zapracoval Josef Klačo, který před sezónou přišel z Brna.

Jičín odehrál loňskou sezónu ve velkém stylu a herně odehrál ročník na hranici svých sportovních možností. V domácím prostředí body ztrácet nechce a velmi těžkým oříškem bude i pro lovosické házenkáře. Ti by rádi navázali na dosavadní velmi dobré výsledky, které je v současnosti vynesly až na špičku tabulky.

O tom, že v Jičíně na Lovosice nečeká nic lehkého, ví své i trenér týmu Vladimír Šuma: „Jičín v loňské sezóně dosáhl až na vrchol extraligy a rád by na vynikající výsledek navázal i v letošní sezóně. My určitě vzpomínáme na loňskou sezónu, kdy nás doma dvakrát jednoznačně porazil a z tohoto pohledu mu máme rozhodně co vracet. Toto chceme samozřejmě ve středečním utkání napravit. Bude to ale velice těžké. Do Jičína jedeme s pokorou a rádi bychom navázali na vítěznou šňůru. Vycházet chceme opět z dobré obrany a následného rychlého útoku. Soupeř ale hraje agresivní otevřenou obranu 1:2:3, do které se soupeř velmi těžko prosazuje.“

Utkání v Jičíně se hraje již ve středu 16. října od 19hodin, přestože původně plánovaný termín byla sobota 20. října. Jičín se ale účastní evropských pohárů, když ve 2.kole Poháru EHF měří své síly s dánským Skjern Handbold.

Kategorie: tým "A"