Ani Zubří si z Lovosic body neodvezlo

V sedmém kole nejvyšší soutěže házenkářů hostilo družstvo Lovosic celek Zubří. Tomu se v letošní sezóně výsledkově příliš nedaří, ale na sever Čech přijel soupeř, který neměl co ztratit a chtěl právě  v Lovosicích ukončit nepříznivé výsledky z posledních kol. Více k zápasu čtěte v článku.

7.kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Gumárny Zubří
36:31 (19:11)
zub_cn023

Jediná porážka po sedmi odehraných extraligových kolech, to je skvělá bilance lovosických  házenkářů, kteří se i po sobotním utkání sedmého kola drží na čele extraligové tabulky. Na svém kontě i nadále mají jedinou porážku z úvodního kola soutěže, kdy nestačili rozdílem jediné branky na tým Brna.

První poločas zdobila Lovosice bojovnost, odhodlanost a koncentrovanost celého družstva. Přestože domácí v úvodu neproměnili několik střeleckých příležitostí, zužitkovat je nedokázal ani soupeř a tak branky zpočátku přibývaly jen velmi pomalu. Postupem času ale Lovosice dokázaly úspěšně zakončovat, obrana i nadále pokračovala v agresivním pojetí hry a velmi dobře za ní opět chytal brankář Adamík. To vše rezultovalo v postupné narůstání skóre ve prospěch lovosických házenkářů. Ve čtvrtině střetnutí vedli 8:5, později 13:8 a po třiceti minutách naplněná hala aplaudovala osmigólovému rozdílu 19:11.

Druhá půle ze strany Lovosic nebyla ideální a především vysoký počet obdržených branek přinesl starosti lovosickému trenérovi Šumovi. Ze hry Lovosic se vytratila koncentrace a Zubří velmi jednoduše skórovalo a snižovalo vybudovaný náskok z první půle. Čtvrt hodiny před koncem svítil na ukazateli stav 24:20, ale závěrečná fáze střetnutí se domácím vydařila na výbornou. Lovosice si opět dokázaly vybudovat osmibrankový náskok, který pak v závěru umožnily Valachům již jen kosmeticky upravit na konečných 36:31.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „viděli jsme utkání dvou rozdílných poločasů. Z naší strany jsme předvedli maximální přístup v prvním poločase. Tím jsme donutili soupeře k jedenácti technickým chybám, zatímco my jsme udělali jen čtyři. Z toho vyplynul i poločasový rozdíl osmi branek. Do druhé půle jsme nastoupili jako by bez starosti, polevili jsme v koncentraci a to se nám proti Zubří, které hraje plných šedesát minut naplno, málem nevyplatilo.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík 2, Landa 2, Sýkora 4, Motl 7/4, Chroustovský 1, Klimt 3, Hes 7, Berka 1, Semerád, Jonáš 7, Kolomazník, Miko

Sedmimetrové hody: 5/4 – 4/3
vyloučení: 7 (ČK Krahulík) – 4
rozhodčí: Macho, Hájek
diváků: 910

Statistiky zápasu na chf.cz

Kategorie: aktuality, tým "A"