Ze Zlína vezeme první body!

První vítězství dosáhli naši házenkáři v letošním ročníku extraligy, když z palubovky nováčka vezou oba body. Po relativně vyrovnané první půli Lovosičtí dominovali poločasu druhému a zaslouženě soupeře porazili o deset branek. Více k utkání čtěte v článku.

HC Zlín – HK .A.S.A. Město Lovosice 17:27 (9:13)

Kolda při střelběV úvodním kole se nám proti Brnu nedařilo a dva body jsme tak chtěli získat v kole druhém, kdy jsme narazili na ambiciózního nováčka ze Zlína. Ten byl navíc podpořen dobrým výkonem i výsledkem z prvního kola, kdy trápil adepta na titul z Plzně a jen těsně mu podlehl. První poločas byl dlouho vyrovnaný, my jsme se sice hned v jeho úvodu ujali vedení 2:0, ale v dalších minutách přišlo několik našich promarněných brankových příležitostí (včetně sedmimetrových hodů) a soupeř toho využil ke srovnání skóre (8:8 ve 21.minutě). Až poté se nám sérií tří branek podařilo odskočit na výraznější brankový rozdíl, který v poločase činil čtyři góly 13:9.

Začátek druhé půle přinesl branky na obou stranách a naši hráči si i nadále udržovali čtyřgólový náskok. Ten se nám podařilo navýšit ve druhé desetiminutovce, kdy jsme ze stavu 16:12 odskočili na 20:12 a získali již rozhodující rozdíl v náš prospěch. Výrazně se zlepšila obranná činnost a velmi dobře zachytal brankář Adamík. To bylo rozhodující i pro další zvýraznění náskoku, kdy se nám navíc podařilo navýšit efektivnost střelby a nakonec jsme ve Zlíně zvítězili o deset branek 27:17.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „v prvním poločase nás trápila nepřesnost v zakončení a nedůrazná obrana. Ve druhé půli jsme změnili defenzivu na 0:6, zlepšila se agresivita obrany a velmi dobře zachytal Adamík. Zlepšilo se také zakončení a udělali jsme jen minimum technických chyb. Užšímu kádru Zlína pak v závěru došly i fyzické síly a to se projevilo na konečném výsledku. Výhru přikládám především zlepšení obrany oproti minulému týdnu a věřím, že v takovém stylu budeme pokračovat i nadále.“

Sestava a střelci Lovosic: Adamík, Jakub – Berka 1, Semerád , Chroustovský 2, Jonáš 1,  Klimt 4/3 , Krahulík 1, Landa 5, Motl 9, Miko, Kolomazník , Hes 4, Sýkora

Sedmimetrové hody: 1/1 – 7/4, vyloučení: 5 – 5, rozhodčí: Petrovský, Zych, diváků: 480

Kategorie: aktuality, tým "A"