Zástupci Lovosic na krajské olympiádě dětí a mládeže

Mladší žáci HK Lovosice reprezentovali ve středu 25. září 2013 v Chomutově okres Litoměřice na IV. krajské olympiádě dětí a mládeže Ústeckého kraje 2013. Na turnaji házenkářů se prezentovalo pět nejlepších týmů kraje a naši házenkáři v soutěži kralovali. Více se dočtete v článku.Aue společná II

Mladší žáci HK Lovosice reprezentovali ve středu 25. září 2013 v Chomutově okres Litoměřice na IV. krajské olympiádě dětí a mládeže Ústeckého kraje 2013. Na turnaji házenkářů se prezentovalo pět nejlepších týmů kraje (okresy Teplice a Chomutov svoji reprezentaci v házené nepostavili). Suverénní vítězství si odvezli právě žáci HK  Lovosice a pomohli tak výpravě okresu Litoměřice k celkovému čtvrtému místu. Mladí házenkáři Loun skončili po zásluze druzí před třetím Mostem. Tabulku střelců ovládl suverénně Trkovský (Louny), do tabulky se zapsali všichni lovosičtí hráči. Hráno 2 x 10 minut.

Výsledky

okres Litoměřice – okres Děčín         16 : 1      (8 : 0)

Úvodní utkání turnaje bylo jednoznačnou záležitostí zkušených hráčů Lovosic. Důrazná obrana Lovosic zcela eliminovala střelbu soupeře a umožnila Lovosickým snadno skórovat z rychlých útoků. Rozdíl v technice a rychlosti byl výrazný

okres Litoměřice – okres Most          16 : 7    (10 : 2)

Lovosičtí přehráli soupeře rychlostí. Ve druhém poločase obrana povolila na důrazu a soupeř se dostával poměrně snadno do šancí, ze kterých si proti jinak výbornému Jelínkovi v brance vylepšil nepříjemné skóre.

okres Litoměřice  – okres Louny      11 : 6      (7 : 2)

V utkání nejvyšší sportovní úrovně se Lovosičtí, reprezentující okres Litoměřice, rychle dostali do vedení (7. min 5:1). Důraznou obranu Lovosic trvale zaměstnával nejlepší střelec turnaje Trkovský, jejíchž několik chyb však pestrý útok a zejména střelecká chuť Durčeka stačily nahradit. Vystřídali se všichni hráči.

okres Litoměřice – okres Ústí n.L.    18 : 0      (9 : 0)

Statická hra soupeře proti pohyblivým hráčům Lovosic neměla šanci. V tomto posledním utkání svoji roli určitě sehrála i únava Ústeckých.

 

Tabulka                                                                                     

1. okres Litoměřice    4  0  0     61 : 14     8
2.  okres Louny             3  0  1     46 : 28     6
3.  okres Most               2  0  2     39 : 43     4

4.  okres Děčín             1  0  3     24 : 44     2
5.  okres Ústí n.L.          0  0  4     11 : 52     0

 

Družstvo mladších žáků se v úvodech všech utkání prezentovalo důraznou obranou a snahou o rychlý přechod do útoku. Ani pravidelné střídání téměř celých formací neubralo nic na kvalitě vystoupení, párkrát jsme ale zaplatili dvouminutovým trestem za chybu při střídání. S výjimkou utkání s Louny však s postupem času v utkání důraz klesal a hráči tak umožnili soupeřům skórovat.

Za výkon a vzornou reprezentaci zaslouží všichni aktéři pochvalu.

Sestava Lovosic A:

Jelínek – Burgr, Dojčinovič, Durček, Donát, Kafka, Kovář, Malý, Prášil, Staněk, Svoboda, Šmíd