V sobotu o první místo v extralize!!

Poprvé na domácí palubovce a hned proti soupeři jako hrom, především takové atributy má sobotní utkání našich házenkářů v rámci pátého kola Triglav pojišťovna extraligy v házené. Kompletní pozvánku včetně komentáře trenéra najdete v článku.

5.kolo TGE: HK .A.S.A. Město Lovosice – TJ Cement Hranice
sobota 28. září 15:30
Lovosice - Hranice

Jednoznačný magnet pátého kola nejvyšší soutěže se odehraje v Lovosicích. A věřím, že právě zápas mezi dvěma aktuálně nejlepšími týmy extraligy, je tou nejlepší pozvánkou do znovuotevřené lovosické haly. Jen pro pořádek, oficiální otevření haly se chystá na druhé střetnutí, které v domácím prostředí odehrajeme 12. října proti Zubří.

Nyní již zpět k zápasu proti Hranicím. Do Lovosic přijede tým, který má to nejlepší složení ze všech současných extraligových celků. V loňské sezóně Hranice zvítězily v Českém poháru a v extralize si vybojovaly historický úspěch v podobě druhé příčky. A letos míří ještě výše, o čemž svědčí i jména jejich posil,  které doplnily již tak hodně nabytý kádr trenéra Libora Hrabala.

Začít můžeme na postu brankáře, kde se prezentuje nestárnoucí Josef Kučerka. Ten je nepřehlédnutelný na svém postu a je jedním ze základních stavebních kamenů hry Hranic. K jeho výkonu pomáhá i velmi dobrá obranná práce jeho spoluhráčů. V útoku dominují hře soupeře spojky a v sobotu se můžete mimo jiné těšit i na souboj dvou prozatím nejlepších střelců extraligy v podání spojky Hranic a českého reprezentanta Martina Stržínka (35branek) a našeho Jirky Motla (32 branek). Vedle Stržínka disponují Hranice ostrostřelci jako je Marek Tůma, Miroslav Rachač, z Dukly, jejímž ale není odchovancem, přicházející Matěj Konšel a bývalý český reprezentant vracející se po dlouhém zahraničním angažmá Jaroslav Zemánek.

Také křídla jsou ozdobou našeho sobotního protivníka, nejlepším střelcem je na tomto postu v letošním ročníku Tomáš Galus, zapomenout nesmíme rozhodně na Zdeňka Čadru. Na pivotu pak k největším oporám patří Jakub Šíra.

Z výše uvedeného výčtu je vidět, že soupeř přijede s velikou herní silou, kterou dokázal i v předchozích čtyřech kolech. Po nich jsou Hranice nejlépe střílejícím týmem se 116 vstřelenými brankami, žádné z ostatních družstev nebylo úspěšnější! A na jejich kontě svítí čtyři vítězství, takže soutěží zatím procházejí bez ztráty bodu, přičemž naposledy doma zdolaly Plzeň.

A jak vidí našeho sobotního soupeře trenér Vladimír Šuma? „Čeká nás jeden z nejlepších týmů současné extraligy, kterého já osobně tipuji na tu nejvyšší pozici v soutěži. Je prošpikovaný velmi kvalitními hráči a posílen o dvě střílející spojky. Navíc mají v bráně pro mne nejlepšího brankáře v lize Pepu Kučerku. Je to velice zkušený tým, který dokáže soupeře svou výbornou taktickou hrou přinutit k chybám a to je jedna z jejich nejsilnějších stránek. My samozřejmě ale chceme potvrdit dobré výsledky z předchozích kol a doma zvítězit,“ přeje si trenér Lovosic.

Pojďte společně s námi za dalším vítězstvím a nezapomeňte přijít povzbudit naše hráče do znovuotevřené haly Chemik. Střetnutí o první místo v extralize začíná netradičně již od 15:30 hodin, buďte v hale včas! Děkujeme za podporu!

Nezapomeňte také na sbírku pro Rodinné centrum Mozaika, která se koná 12. října v průběhu druhého utkání. Veškeré informace najdete na našich webových stránkách, na facebookovém profilu klubu i na letácích při vstupu do sportovní haly. Děkujeme!

Kategorie: tým "A"