V sobotu nás čeká velký favorit soutěže Plzeň

Ve třetím kole házenkářské Triglav pojišťovna extraligy nás čeká soupeř z nejtěžších. Zajíždíme totiž do Plzně, jejíž házenkáři se pro letošní sezónu stali jedním z největších favoritů extraligy a chtějí zaútočit na mistrovský titul. Pozvánku na utkání najdete v článku.
Plzeň - Lovosice

3.kolo TPE: Talent Plzeň – HK .A.S.A. Město Lovosice
sobota 18:00 (hala SVŠ Plzeň)

Plzeň v loňském ročníku extraligy obsadila konečné šesté místo a především lednový odchod jejího rozehrávače Romana Bečváře její hru na dlouhou dobu poznamenal. Tým se nemohl vyrovnat se ztrátou klíčového hráče a dlouho jej nedokázal adekvátně nahradit. V sezoně 2013/14 ovšem budou západočeši určitě pomýšlet výš. Medailové ambice pomáhají posílit akvizice v podobě Milana Škvařila, který se vrací z působení v bundesligovém Balingenu, Jakuba Škvařila, který odešel za svým bratrem z našeho celku a Martina Kavky, který přestoupil do Plzně z Přerova.

V úvodních dvou kolech se Plzeň představila na palubovce nováčka ze Zlína a přestože zde v poločase vedla již rozdílem šesti branek, nakonec se v závěru utkání musela strachovat o vítězství. V tu chvíli ji dobrými zákroky podržel brankář Motlík, který bude patřit i letos k největším oporám týmu. I druhé kolo odehrála Plzeň na venkovním hřišti a to v Kopřivnici. Ta potvrdila, že i letos bude soupeře z vyšších pater řádně kousat a sahala dokonce po vítězství. Nakonec si oba týmy rozdělily po bodu. Nejlepšími střelci Plzně jsou po dvou kolech křídla Linhart a Vinkelhöfer, za nimi je pak Milan Škvařil, který působí na postu spojky.

Právě od těchto hráčů se dá čekat největší nebezpečí pro naši branku, pozor si musíme dávat také na posilu z Přerova Kavku a samozřejmě již zmiňovaného brankáře Motlíka. Na pivotu velmi dobře pracuje duo Petrovský – Šindelář. Stejně jako náš tým, i Plzeň musí začátek sezóny překlenout v jiné než domovské hale. Tak jako v závěru loňské sezóny i letos svá úvodní utkání odehraje v hale Slavie VŠ Plzeň na Borech.

A co od sobotního utkání očekává náš trenér Vladimír Šuma? „Plzeň je jeden z nejsilnějších týmů současné soutěže, i když její výsledky z prvních dvou kol to tak úplně nepotvrdily. Je to velice dobře složený tým, který má každý post zdvojený kvalitními hráči a za nimi chytá jeden z nejlepších brankářů v soutěži. Pokud ale nastoupíme agresivně a se stejnou chutí jako tomu bylo ve druhé půli ve Zlíně, věřím, že můžeme i v Plzni bodovat,“ doufá trenér našeho týmu.

Naši házenkáři odjíždějí na sobotní podvečerní utkání osobními automobily v sobotu po obědě a budou zcela jistě potřebovat vaši podporu. Nezapomeňte jim tedy fandit, ať již při textovém přenosu na www.onlajny.com nebo při sledování utkání prostřednictvím klubové kamery na www.tvcom.cz . Samozřejmě jste srdečně vítáni přímo v hale Slavie VŠ Plzeň, v takovém případě zaplatíte vstupné 60 Kč.

 JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: tým "A"