V neděli hrajeme na půdě nováčka

Druhé kolo má o víkendu na programu házenkářská extraliga mužů a naši hráči po prohraném úvodním kole chtějí naplno bodovat. Čeká je další zápas na půdě soupeře, když v neděli sehrají svůj duel proti nováčkovi soutěže ze Zlína. Pozvánku na utkání najdete v článku.Zlín - Lovosice

Zlín na konci loňské sezóny bojoval o účast v extralize v barážovém dvojutkání, ve kterém jen těsně (rozdílem jediné branky) neuspěl proti extraligové Kopřivnici. Přesto se na jeho účast v nejvyšší soutěži můžeme letos těšit, neboť vedení klubu přijalo nabídku vedení ČSH, které se rozhodlo extraligu doplnit na dvanáct týmů a oslovilo právě moravský tým jako neúspěšného z barážového střetnutí.

Postupem do extraligy se tak naplnily také ambice posíleného kádru a Zlín se v nejvyšší soutěži představí po třinácti letech. V sezóně 2013/2014 se Zlín pokusí o stabilizaci týmu v extralize a rád by se vyhnul sestupové příčce a sbíral tak extraligové zkušenosti i v následujících sezónách. Dalším cílem klubu je přitáhnout pozornost zpět k mužské házené ve Zlíně a přilákat dobrou hrou do hlediště nové fanoušky. Druhým týmem, který zlínská házená svým příznivcům představí, bude celek Lovosic, který zde sehraje 2.kolo v neděli od 15:30hodin.

Družstvo vede po loňském úspěchu i nadále dlouholetý hráč Zubří Andrej Titkovi, který má ve svém týmu největší hvězdu v podobě spojky Roberta Plška. Ten má za sebou již extraligové zkušenosti z Přerova nebo Zubří a v prvním kole dopomohl svému týmu k dobrému výsledku třemi brankami. Zlín v premiéře hostil největšího favorita na titul v extralize Plzeň a nevedl si vůbec špatně. Především v závěru zápasu Plzni zle zatápěl a nechybělo mnoho k prvním zlínským extraligovým bodům (nakonec 23:25).

Nejlepšími střelci v úvodním duelu byli křídla Žůrek a Zbranek, čtyři branky vstřelil také pivot Kočí. Zapomenout nesmíme na srbského rozehrávače Paviće, který se zapsal třemi góly. Zkušenost lze hledat na postu brankářů, kde zlínské barvy hájí duo Mahušek – Luňák, oba brankáři s extraligovými zkušenostmi.

Naši házenkáři pojedou do Zlína s časovým předstihem již v sobotu, přenocují v Brně a odtud se v neděli vydají do Zlína. Jakého soupeře očekává trenér našeho celku Vladimír Šuma? „Nováček soutěže se do extraligy uvedl velice dobře proti Plzni. Tým Zlína je složen z hráčů s extraligovými zkušenostmi a jeho hra nese rukopis trenéra Titkova. Útočná hra je řízena Srbem Pavićem a je založena na útočných kombinacích spíše než na nějaké improvizaci. Zlín hraje ofenzivní obranu 1:5 s velice dobrým přechodem do protiútoku,“ prozradil na soupeře Šuma.

Naši házenkáři v prvním kole podlehli Brnu rozdílem jediné branky 24:25, přestože v závěru mohli ještě získat první extraligový bod. A co musí naši hráči do druhého kola zlepšit, abychom se ze Zlína nevraceli s prázdnou? „Rozhodně práci v obraně, ta naše proti Brnu byla hrozně statická, chyběla jí agresivita. To musíme do druhého zápasu změnit. Herně se totiž jedná o podobný tým, jaký mělo i Brno, dobří hráči na postu spojek a výborná spolupráce s pivotem,“ uvědomuje si trenér našeho celku.

Střetnutí začíná v neděli 15. září od 15:30 hodin a sledovat jej můžete dvěma způsoby:

Držte našim házenkářům palce! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: tým "A"