Minižáci se představili na turnaji v Ústí nad Labem

Tři družstva našich nejmenších se představila na prvním podzimním turnaji Ústecké ligy v miniházené, který se v sobotu konal v Ústí nad Labem. Hodnocení týmů trenérem Janem Švábem si můžete přečíst v článku.

MinižáciÚstecká liga miniházené 4+1 – 2013 – 14

První podzimní turnaj se hrál v Ústí n.L. 21.září. Zúčastnilo se osm družstev minižáků a šest družstev přípravky. Minižáci hráli dvě skupiny po čtyřech družstvech, přípravky v jedné se šesti celky. Lovosice mají v soutěži tři družstva, v každé skupině jedno, podle ročníku narození. Vystoupení lovosických družstev lze hodnotit velmi kladně. Z 11 zápasů bylo 10 vítězných poměrně vysokým rozdílem branek a jedna porážka velmi těsná. Nejlepší dojem zanechalo družstvo ročník 2004, které vyhrálo všechna utkání se soupeři většinou s hráči o rok staršími.Družstvo přípravky složené s hráči roč.2005 přehrálo své stejně staré soupeře ve všech směrech a bez problémů ve skupině zvítězilo. O jejich převaze svědčí skóre z pěti utkání  83:25. Trenéry Lovosic trošku zklamal celek nejstarší, který prohrál v posledním utkání s Baníkem Most po vlažném a nevýrazném výkonu se špatnou střelbou. V této kategorii nejde ani tak o výsledek, jako o předvedený výkon hráčů a ten u ročníku 2003 dobrý nebyl. Nutno podotknout, že kromě brankařů nebyli na turnaji hráči, díky kterým Lovosice vyhrály první turnaj Podkrušnohorské ligy v Žatci. Tím více jsme však očekávali  u roč.2003 vyšší nasazení  a bojovnost v zápasech.

Lovosická družstva hrála v těchto sestavách:

Ročník 2003:  Vojta Kalivoda podal dobrý výkon, je však nutno zlepšit přesnost  přihrávek při rozehrávce od branky. Adam Turke, Matěj Štolba, Kája Kryšpín a Lukáš Rys musí zlepšit zpracování míče a přesnost střelby. Totéž platí o Martinovi Škaloudovi a Jakubovi Lehkém, tito však  nemají zatím tolik natrénováno. Všem však chyběla větší bojovnost a nasazení. Na omluvu lze podotknout, že všichni tito hráči jsou zvyklí hrát vedle zkušenějších borců a zatím neumí samostatně tvořit hru. V dalších turnajích se určitě jejich  herní projev značně zlepší. Celkové skóre 46 : 23, dvě vítězství a jedna porážka.

Ročník 2004: Lukáš Lukáč (2003) chytal spolehlivě a jeho výkon velmi pomohl  mladším spoluhráčům ke konečnému úspěchu. Výborným pohybem a dravostí vynikl Pavel Vojíř a Jan Hron. Velmi dobře zahrál i Václav Toman. Bojovností a snahou se těmto borcům vyrovnali i Jan Pilney a Tomáš Král, kteří však musí zlepšit zpracování míče a střelbu. Všichni však zaslouží pochvalu a plné absolutorium za předvedený výkon a bojovnost. Celkové score 59:28, tři vítězství.

Ročník 2005: František Šafránek v brance byl oporou týmu. Tadeáš Pokorný, Lukáš Dojčinovič, Martin Zámyslický a Martin Křížek předvedli nadšený a bojovný výkon s plným nasazením a bojovností, vynikli pohybem, schopností uvolnit se jeden proti jednomu i dobrou střelbou. Martin Hromada a Ondřej Zábranský nemají zatím natrénováno jako jejich spoluhráči, lze však předpokládat, že při dobrém tréninku se jim brzo vyrovnají.  Celkové skóre 83:25, pět výrazných vítězství.

S celkovým vystoupením lovosických minižáků můžeme být plně spokojeni. Příští turnaj se koná 5.řijna v Lovosicích.