Hranice poprvé pokořeny, vítězství zůstalo v Lovosicích

Šlágr pátého kola hostila naše házenkářská hala Chemik. Palubovka, po červnové povodni ještě vonící novotou, přivítala dva aktuální nejlepší týmy extraligy a nabytá hala se měla rozhodně na co dívat! Více informací k utkání čtěte v článku.

HK .A.S.A. Město Lovosice – TJ Cement Hranice
33:26 (13:14)
Lovosice - Hranice 33-26

Po čtyřměsíční přestávce byl v Lovosicích po házené hlad a šlágr kola přitáhl do naší sportovní haly velké množství diváků. Ti měli možnost vidět velmi kvalitní utkání s vítěznou tečkou pro naše házenkáře.

První poločas přinesl velmi vyrovnanou házenou. Oba týmy se v ní střídaly ve vedení, které se přelévalo ze strany na stranu a nečinilo více jak dvě branky. V závěru první půle se pak přiklonilo na stranu hostujícího celku, který odcházel do šaten s jednobrankovým vedením.

Druhý poločas přinesl výborný výkon našich hráčů vycházející z koncentrované hry v obraně a pestré hry v útoku. Důležité bylo, že se v něm dokázaly prosadit všichni naši hráči, ať již to bylo z pozice křídel, kde znovu exceloval kanonýr Jiří Motl nebo z pozice spojek a pivota. Úvodní část druhého dějství patřila ještě hostům, kteří dokázali několikrát získat dvougólové vedení. Lovosice srovnaly ve 42.minutě na 20:20 a o minutu později konečně Motl strhl vedení na naši stranu.

Hranice následně z rychlého protiútoku srovnaly, ale to bylo v zápase naposledy, kdy měly naději na bodový zisk. Během pár minut naši hráči dokázali vybojovat čtyřgólový náskok 25:21 a takovým rozdílem vedli i povětšinu zbývajícího času utkání. V posledních pěti minutách jsme pak dokázali svoje vedení ještě rozšířit až na konečných 33:26!

Lovosičtí házenkáři dnes podali výborný výkon a důstojně tak otevřeli novou sezónu v naší sportovní hale. Potlesk ve stoje v závěrečných dvou minutách pak byl zaslouženou odměnou za jejich hru. Velmi dobře zachytal brankář Adamík, střelecky se nejlépe dařilo Motlovi s Jonášem, ale za kolektivní a obětavý výkon je určitě potřeba pochválit všechny naše hráče.

V dalším utkání zajíždíme na palubovku Přerova, kde nastoupíme v neděli 6. října od 10:30 hodin. I v tomto zápase je potřeba potvrdit dobré výkony z posledních kol. V sobotu 12. října se pak v Lovosicích chystá slavnostní otevření zrekonstruované haly a to v rámci utkání Lovosice – Zubří. Nezapomeňte, že v průběhu tohoto utkání budete moci také pomoci Rodinnému centru Mozaika, pro které lovosičtí házenkáři vyhlásili sbírku.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „viděli jsme vyrovnaný první poločas, ve kterém jsme se nedokázali dostat do patřičného herního tempa. Ani naše obrana nebyla až tak agresivní a koncentrovaná jako v posledních zápasech. Hranice jsou velice nepříjemný soupeř, který čeká na každou chybu soupeře a těch jsme se my dopustili v první půli více. Do druhého poločasu jsme změnili obranu, ta nás dostala do tempa a v útočné fázi jsme přidali pohyb. To se ukázalo jako rozhodující a dokázali jsme soupeřovu nepříjemnou obranu přehrávat. Brankově jsme utkání opět rozložili na více hráčů, což je potěšitelné a dokazuje to náš kolektivní výkon.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Berka 3, Semerád, Chroustovský, Jonáš 9, Klimt 2, Krahulík 4, Landa 1, Motl 12/2, Miko, Kolomazník 1, Hes 1, Sýkora

Sedmimetrové hody: 6/5–4/4
vyloučení: 4-6 (ČK Šíra)
rozhodčí: Kozler, Vaník
diváků: 750

Statistiky k zápasu na chf.cz

Zápas obrazem ZDE.

Kategorie: aktuality, tým "A"