Házenkáři vezou oba body z Plzně!

Velmi cenného vítězství dosáhli naši házenkáři ve třetím kole Triglav pojišťovna extraligy, když si z půdy jednoho z velkých favoritů celé soutěže přivezli dva body po vítězství 21:19. Kompletní informace včetně komentáře najdete v článku.

Talent Plzeň – HK .A.S.A. Město Lovosice 19:21 (9:9)
Plzeň - Lovosice 21.9.2103

Důležité dva body si připsali naši házenkáři v sobotu večer, když se jim po svědomitém a cílevědomém výkonu podařilo porazit tým Plzně o dvě branky.

Hned úvodní akce utkání přinesla souboj novice v našem dresu Hese proti domácímu brankáři Motlíkovi, ve kterém si první úspěšný zásah připsal právě strážce plzeňské svatyně. Z následného kontrabrejku skóroval rychlík Vinkelhöfer. Ještě třikrát pak domácí hráči získali vedení na svoji stranu, ale v konečném účtování to na bodový zisk nestačilo. Naši házenkáři pracovali výborně v obraně, za kterou spolehlivě chytal Adamík a Lovosicím se tak podařilo postupně otočit vývoj ve skóre v náš prospěch.

Dvakrát se nám v první půli podařilo získat dvougólové vedení, ale povětšinu prvního poločasu bylo skóre zcela vyrovnané. Vyrovnaně skončil i celý první poločas, kdy se Plzni nejprve podařilo z pro ni nepříznivého stavu 6:8 otočit na 9:8, ale poslední slovo měl náš Míla Krahulík, který srovnával na 9:9. V posledních třech minutách první půle se ani jeden z týmů již brankově neprosadil a do šaten odcházely oba celky za nerozhodného výsledku 9:9.

Úvodní desetiminutovka druhého poločasu pokračovala ve vyrovnaném duchu, aby se v jejím závěru naši hráči opět dostali do mírného trháku (12:15). Později získali dokonce čtyřgólové vedení 14:18 (50.minuta). Plzeň doma o body přijít nechtěla, dvakrát ukrojila polovinu z našeho náskoku, ale když v 56.minutě Motl přidal další naši branku, vypadalo to již velice nadějně. Výborná obrana a branka Jonáše v následném postupném útoku potvrdila lovosický bodový zisk (17:21 v 57.minutě). Nic na tom nezměnily ani poslední dvá góly z rukou plzeňských házenkářů, kteří již jen kosmeticky upravili skóre na 19:21 v jejich neprospěch.

Po obětavém a poctivém výkonu si tak naši hráči odvážejí ze západu Čech oba body a jsou to body velice cenné. Po třech kolech máme na svém kontě 4body a vítězství nad Plzní budeme chtít potvrdit v prvním utkání, které odehrajeme již v NAŠÍ domovské hale Chemik. V prvním letošním zápase na vlastní palubovce přivítáme snad největšího aspiranta na zisk titulu, tým Cementu Hranice.

Střetnutí se hraje v sobotu 28. září netradičně od 15:30 hodin. Přijďte povzbudit naše házenkáře a vytvořte jim bouřlivou kulisou, budou ji zcela jistě proti velmi silnému soupeři potřebovat! Děkujeme za podporu.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „v Plzni jsme od první do poslední minuty předvedli výborný výkon. Na všech našich hráčích byla vidět obrovská chuť do hry, předváděli stoprocentní nasazení a agresivní pohyblivou obranu, ze které pramenil úspěch celého utkání. I tentokrát nám pomohl výborným výkonem brankář Adamík. Věřím, že jsme tímto dali zapomenout na naše nepovedené závěry zápasů, po vyloučení Šindeláře a následné brance Jonáše jsem si již byl jistý, že nám vítězství neuteče.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík 1, Landa, Sýkora, Motl 12/3, Chroustovský 1, Klimt, Hes 1, Berka 3, Semerád, Kolomazník, Miko, Jonáš 3

Branky ze 7m hodů: 3/2 – 3/3
vyloučení: 4 – 6
rozhodčí: Bubeníček, Kosmák
diváků: 200

 

Kategorie: aktuality, tým "A"