Dva důležité body z Kopřivnice

Ve čtvrtém kole extraligy, které se hrálo ve středu, odjížděli naši házenkáři do Kopřivnice, kde se jim v posledních letech příliš výsledkově nedařilo. Tentokráte ale neponechali nic náhodě a bez problémů soupeře porazili. Více informací čtěte v článku.

KH Kopřivnice – HK .A.S.A. Město Lovosice
28:36 (13:21)

Lovosice- KopřivniceÚvodní branku utkání vstřelil náš Milan Berka a vedení jsme z našich rukou nepustili až do samého konce. Domácí házenkáři s naším celkem drželi krok do 15.minuty, kdy byl stav 7:8. Následně se nám pěti góly v řadě podařilo během pěti minut odskočit na 13:7. I nadále pokračoval náš výborný výkon v obranné fázi, díky kterému se nám dařilo vyrážet do rychlých protiútoků. Z nich se nemýlil Hes a i jeho branky přispěly k poločasovému vítězství 21:13.

Ve druhém poločase jsme si i nadále udržovali pohodové vedení, které sice soupeř v závěru zkorigoval, ale nic to již nemohlo změnit na zisku dalších dvou bodů.

V příštím kole přivítáme na domácím palubovce (první utkání po povodni v hale Chemik!) silný tým Hranic, který se řadí k hlavním favoritům na celkové prvenství v extralize.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „s ohledem na zranění Landy jsme museli trochu zamíchat sestavou pro obrannou fázi. To se nám podařilo a vítězství v zápase bylo podloženo agresivní tvrdou hrou v obraně. Tou jsme soupeře donutili k dvaceti technickým chybám, zatímco my jsme jich vyprodukovali polovinu. V tom byl mezi týmy největší rozdíl. Navíc se nám dařil i přechod do rychlého útoku, ve kterém se prosazoval Hes. Ten zahrál výborně jak v obranné tak v útočné fázi. Oproti soupeři jsme navíc měli branky rozloženy na více hráčů, výborně zahrály spojky Chroustovský a Berka. Černou kaňkou v utkání byl obranný zákrok Gřese na Berku, podobný zákroku Šindeláře na Jonáše z minulého utkání v Plzni. Je škoda, že není větší ochrana talentovaných a klíčových hráčů, podle mne by takové zákroky měly být přísně posuzovány.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík 2, Sýkora, Motl 3/1, Jelínek, Chroustovský 7, Klimt 5, Hes 7, Berka 5, Semerád, Jonáš 6, Kolomazník 1, Miko

Branky ze 7m hodů: 6 – 1
vyloučení: 1 – 4
rozhodčí: Králíček, Letev
diváků: 300

Kategorie: aktuality, tým "A"